Anișoara Rusu, o concurentă de 31 de ani și de meserie bucătar, a preparat în cadrul show-lui culinar „Chefi la cuțite”,din sezonul 8, o delicioasă rețetă pe bază de somon pentru care a primit aprecierile maxime de la cei trei chefi.
Ingrediente:
800 gr somon, 2 mango mari, 50 gr ghimbir, 300 gr fulgi de migdale, 2-3 ouă, 100 ml ulei de măsline, 250 ml ulei de floarea soarelui, 1 lime, 200 gr făină, lecticină de soia, 2 căței de usturoi, sare și piper, rozmarin, 2 mere verzi, 50 gr muștar, 300 gr conopidă
Preparare:
Somonul curățat de oase și de piele, se taie în cuburi potrivite care se ung cu puțin ulei de măsline și se asezonează cu sare și piper. Într-un bol, se amestecă ouăle cu puțină făină și fulgii de migdale. Se trec bucățile de somon prin acest amestec și se rumenesc frumos în ulei încins. Se scot pe prosoape de hârtie absorbante.
Preparare piure de conopidă cu muștar: se fierbe conopida în apă cu puțină sare până se pătrunde ușor. Apoi se scurge bine și se adaugă în recipientul unui blender. Peste conopidă se adaugă merele verzi, curățate și tocate cuburi, usturoi curățat și muștarul. Se transformă toate ingredientele într-un piure interesant și delicios.
Preparare cremă de mango: se curăță mango și se toacă cuburi, apoi se adaugă în vasul unui blender. Se adaugă și puțin ghimbir, zeamă de lămâie și lecitină de soia. Se mixează toate ingredientele până se obține o cremă delicioasă și fină.
Sursa: Chefi la cuțite
Pâine cu dovleac în aluat. Arome de toamnă
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook