Aceasta va fi cu adevărat spectaculoasă dacă o veți asezona cu niște sosuri fantastice.
Sos cu lime, mustar si miere
Pentru a pregăti deliciosul sos aveți nevoie de următoarele ingrediente: 2 linguri cu mustar dijon, 2 linguri cu miere, 2 linguri cu oțet slab, 1 lingură cu zeamă de lime, 1 cățel de usturoi, ceapă (sau pudră de ceapă), sare, 2 linguri cu ulei.
Mod de preparare
Puneți toate ingredientele în blender și amestecați cât se poate de bine. Introduceți în frigider și lăsați toată noaptea ca să se amestece aromele. Serviți cu friptură sau salată. Sosul este pur și simplu extraordinar.
Sos aioli
Caracteristic regiunii franceze Provence, deși este utilizat pe scară largă și în Spania și Italia, sosul aioli este o bunătate în adevăratul sens al cuvântului. Ingredientele necesare sunt 4 căței mari de usturoi curățați și tăiați felii, ½ linguriță cu sare, 1 linguriță cu suc de lămâie, 120 ml ulei de măsline, 1-1 ½ apă.
Mod de preparare
Puneți usturoiul alături de sare și pisați foarte bine, adăugând apoi și sucul de lămâie. Adăugați usturoi puțin câte puțin și amestecați foarte bine până când observați că are textura unei maioneze. În cazul în care vi se pare prea gros, puteți pune puțină apă. Se poate păstra la frigider pentru 24 de ore.
Mojo verde, sosul bucătăriei canare
O altă minunăție care face friptura mai bună este sosul mojo verde. Aveți nevoie de 1 căpățână de usturoi, pătrunjel, coriandru sau amestec de ierburi, 50 ml oțet de vin alb, 250 ml ulei de măsline, 1 linguriță cu chimen, 1 linguriță cu sare.
Mod de preparare
Curățați usturoiul, spălați ierburile și tocați foarte bine. Puneți în blender usturoiul cu sare, chimen și oțet. Mixați câteva minute, apoi adăugați ierburile și amestecați în continuare. Continuați cu această operațiune, adăugând uleiul. Condimentați cu sare, dacă mai este cazul și păstrați la frigider, într-un borcan din sticlă.
Sos chimichurri
Despre originea sosului chimichurri nu se cunosc prea mult, dar se pare că ar fi fost inventat în Argentina, dar este folosit și în Urugay, Brazilia, Bolivia, Nicaragua, Columbia și Mexic. Pentru prepararea acestuia aveți nevoie de 3 legături de pătrunjel, 1 lingură cu vârf de oregano uscat, 1 cățel de usturoi, ½ ceapă galbenă, 150 ml ulei de măsline, ½ ardei iute roșu, 40-50 ml oțet de vin alb, în funcție de gust, ½ linguriță cu fulgi de ardei iute, sare.
Mod de preparare
Tocați bine pătrunjelul, ceapa și usturoiul. La fel procedați și cu ardeiul iute, dar după ce i-ați scos semințele. Ingredientele se taie doar folosind cuțitul, nu se dau niciodată pe răzătoare! Puneți într-un castron oregano cu oțet, adăugați restul ingredientelor și omogenizați. Lăsați la frigider. Este un deliciu pentru carne sau cârnați la cuptor.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook