Simona Ionescu / Redactor Șef

Sosuri italiene cu tradiție, perfecte pentru fripturile ușoare de vară. Rețetele de care vă veți îndrăgosti

Sosuri italiene cu tradiție, perfecte pentru fripturile ușoare de vară. Rețetele de care vă veți îndrăgosti
Când temperaturile au luat-o razna, specialiștii recomandă să consumați preparate culinare cât mai ușoare. Ce spuneți de o friptură delicioasă, cu un sos italian? E combinația perfectă!

Aduceți Italia în casele voastre. Cele mai gustoase sosuri cu tradiție pentru o friptură perfectă. Iată rețetele pe care le iubesc toate gospodinele.

Sos verde piemontez

Pentru a pregăti acest delicios sos aveți nevoie de următoarele ingrediente: 100 g frunze de pătrunjel, 2 gălbenușuri de ou fiert, 1 felie de pâine fără coajă, 3 bucăți de file de anșoa, 1 lingură capere desărate, 1 cățel mic de usturoi, 50 ml oțet alb, 100 ml ulei de măsline, sare, piper.

Mod de preparare

Puneți toate ingredientele într-un blender și amestecați foarte bine până când se transformă într-un sos omogen, dar nu foarte fin.

Sos pesto de rucola

Sos gremolada, pentru o friptură delicioasă de vară

Un alt sos delicios, perfect pentru o friptură ușoară de vară este sosul pesto de rucola. Ingredientele necesare sunt: 300 g pesto de rucola, 100 g rucola, 100 g ulei de măsline, 50 g miez de nucă, 50 g brânză tare sau parmezan ras, 1 cățel mic de usturoi, sare.

Mod de preparare

Ca și în cazul sosului verde, puneți toate ingredientele într-un mixer și amestecați câteva minute. Sosul pesto de rucola se potrivește foarte bine și cu sandvișuri sau dressing pentru salate.

Sos gremolada

Acromat și ușor acrișor, sosul gremolada răsfăță simțurile. Ingredientele necesare sunt: 50 g pătrunjel, frunze și tulpini, curățat și spălat, sucul unei lămâi, coaja rasă de lămâie, 1-2 căței de usturoi, 2 linguri cu ulei de măsline, sare.

Mod de preparare

Tocați mărunt pătrunjelul și radeți usturoiul cât mai fin. Radeți apoi și coaja de lămâie. Amestecați toate ingredientele, turnați sucul și sărați, după gust. Amestecați foarte bine și la final puneți ulei. Acest sos este extraordinar pentru fripturile de pui, dar și pentru pește, legume și brânzeturi. Dar este minunată și ca dressing pentru salată.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre