Simona Ionescu / Redactor Șef

Spaghete cu sos de roșii și ciuperci pane

Spaghete cu sos de roșii și ciuperci pane
Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani, a pregătit o rețetă de spaghete cu sos de roșii și ciuperci pane, pe care a denumit-o „Spaghete cochete”.

Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani,ne propune o rețetă simplă, dar gustoasă și sățioasă de spaghete cu sos de roșii și ciuperci pane. Sosul de roșii este unul mai deosebit, cu mult usturoi, dar și busuioc verde și rozmarin, arome ce dau savoare maximă preparatului.

Spaghete cu sos de roșii și ciuperci pane – Ingrediente

1 kg roșii tocate cuburi din conservă

400 gr roșii pasate

rozm

busuioc

usturoi verde

1 ardei iute

sare ulei de măsline

puțin zahăr

400 gr paste

Pentru ciupercile pane: ciuperci

făină

pesmet panko

apă

sare și piper

ulei pentru prăjit

Mod de preparare

Chiar dacă sosul de roșii necesită timp mai îndelungat de preparare, metoda preparării este simplă, iar ingredientele sunt la îndemâna oricui. Într-o tigaie înaltă se pune uleiul la încins și se călește în el usturoiul verde, tocat rondele. Se adaugă și ardeiul iute tocat mărunt, atât cât suportați la gust. Se amestecă bine până se pătrund aceste ingrediente, apoi se adaugă cele două tipuri de roșii, o priză de sare, foarte puțin zahăr, busuioc verde și rozmarin verde.

Se lasă sosul să fiarbă la foc mic, aproximativ două ore. Dacă scade prea mult, se mai poate adăuga un pahar de apă. Zahărul adăugat în sosurile de roșii are rolul de a regla aciditatea acestora. Nu se adaugă mult, ci cât se poate lua între doua degete, sau un vârf de linguriță.

Între timp, se fierb și spaghetele, în apă multă cu sare, conform instrucțiunilor de pe pachet. Se fierb al dente, apoi se scurg și se adaugă în sosul de roșii. Se mai lasă câteva minute să fiarbă și în sos, pentru a se întrepătrunde aromele, iar dacă mai este necesar, se mai adaugă și din apa în care au fiert pastele.

Cum se prepară ciupercile pane

Metoda de preparare a ciupercilor pane este aceeași cu a șnițelelor, doar că lipsesc ouăle. Mai întâi se pregătește o compoziție din apă cu făină, sare și piper, ca o ciulama de consistentă. Ciupercile se taie în două, transversal, păstrăndu-le și cozile. Se trec prin compoziția de făină, apoi prin pesmetul panko și se scufundă în ulei încins. Se rumenesc bine pe ambele părți și se scot pe prosoape de hârtie absorbante. Se servesc alături de delicioasele spaghete cu sos de roșii.

Sursa: Chefi la cuțite

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre