Simona Ionescu / Redactor Șef

Supa care te face să devii longeviv. Rețeta nu lipsește de pe masa locuitorilor din Sardinia

Supa care te face să devii longeviv. Rețeta nu lipsește de pe masa locuitorilor din Sardinia
Insula italiană Sardinia este una dintre cele cinci regiuni din lume clasificate ca zonă albastră, unde se presupune că oamenii trăiesc cel mai mult. Rețeta lor de bază este o supă.

Există cinci regiuni din întreaga lume clasificate ca zone albastre, în care se presupune că populația trăiește mai mult decât media. Unul dintre aceste locuri este insula italiană Sardinia. Oamenii mănâncă zi de zi o supă specială. Secretul lor de longevitate,

Celebra Minestrone

Dan Buettner, membru al National Geographic, a călătorit în toată lumea, dar și în Sardinia, pentru a obține informații despre stilul de viață al oamenilor de acolo. În timp ce se afla în Sardinia, Buettner a aflat despre o rețetă populară de supă numită minestrone, pe care unii de pe insulă o consumă zilnic. Această supă consistentă este o mâncare italiană de bază, cunoscută pentru aroma sa bogată și abundența de legume, despre care oamenii spun că îi ajută să trăiască mult. Rețeta versatilă poate fi, de asemenea, modificată cu ingrediente de sezon.

Ingredientele necesare

Minestrone, celebra supă care vă face să fiți longevivi

Pentru a pregăti supa pentru longevitate, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 4 căței de usturoi, tocați mărunt, 1 ceapă galbenă, medie, tocată mărunt, 2 morcovi, tăiați cubulețe, 2 tulpini de țelină, tăiate cubulețe, 2 cartofi galbeni, tăiați în cubulețe. Precum și 2 lingurițe cu oregano uscat, ½ linguriță cu sare, ¼ linguriță cu piper negru, 5 căni cu bulion, roșii cubulețe la conservă, năut la conservă la fasole la alegere, scurs și clătit, 1½ ceașcă cu paste integrale de grâu, 1 cană cu pătrunjel proaspăt, tocat.

Mod de preparare

Într-o oală mare, se combină usturoiul și ceapa cu 1-2 linguri cu apă și se sotează până se înmoaie, aproximativ trei minute. Adăugați morcovul, țelina, cartoful, oregano uscat, sarea și piperul. Se sotează până când cartoful și morcovul s-au înmuiat, aproximativ șase minute. Adăugați bulionul, roșiile tăiate cubulețe, năutul și pastele. Aduceți la fierbere, apoi lăsați la foc mic, neacoperit, timp de 12 până la 15 minute, până când pastele sunt fierte. Consumați cu pătrunjel proaspăt.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre