Dacă sunteți fanii supelor de pește, rețeta Bergensk Fiskesupe, cu siguranță vă va cuceri. Este o delicioasă supă cremă de pește din bucătăria norvegiană.
Supă cremă Bergensk Fiskesupe – Ingrediente
1.5 kg pește alb (cap, oase,etc)
300 gr morcovi
100 gr ceapă
100 gr țelină tulpină
2 buc. praz
10 gr piper boabe
200 gr țelină rădăcină
1 l smântână lichidă
500 gr smântână acră
500 gr somon file
200 gr făină albă de grâu
50 ml oțet de vin alb
Perișoarele din cod
500 gr file de cod
400 gr făină de cartofi
50 gr usturoi pudră
50 gr ceapă pudră
50 ml smântână lichidă
2 ouă
20 gr nucșoară pudră
Sare
Rețeta supă cremă de pește – Mod de preparare
Pentru stockul de pește se pun la fiert, la foc mediu tacâmurile de pește cu morcovii, ceapa, țelina tulpină, sare și piper. Se toacă legumele și se pun la fiert în smântâna lichidă și stock. Smântâna acră se amestecă cu oțetul și se adaugă amestecând continuu pentru omogenizare. Se adaugă și făina diluată cu apă. Apoi se adaugă si cubulețele de pește.
Pentru perișoarele de pește se amestecă în blender fileul de cod cu sare, nucșoară, pudră de ceapa, pudră de usturoi și puțină smântână lichidă. Se încorporează 2 ouă, făina puțin câte puțin până se leagă compoziția. Se modelează chiftelele, se fierb în apă clocotită cu sare și se scot în apă cu gheață.
Sursa: Chefi la cuțite
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook