Simona Ionescu / Redactor Șef

Supă cremă de dovlecei copți cu usturoi copt

Supă cremă de dovlecei copți cu usturoi copt
Dovleceii, așa cum Rețete și vedete a mai scris, sunt o sursă incredibilă de substanțe nutritive și vitamine. Plini de apă, sunt o sursă de hidratare, deopotrivă. Iar gustul lor e absolut savuros. Știați că sunt culturi unde se consumă cruzi, ca fructele, așa cum mâncăm noi merele?

Rețetele de supe creme au devenit preferatele tuturor, iar această rețetă de supă cremă de dovlecei copți cu usturoi copt, este deosebită, atât ca gust cât și ca textură și merită preparată, mai ales vara, în plin sezon al dovleceilor de grădină.

Supă cremă de dovlecei copți cu usturoi copt – Ingrediente

3 dovlecei cruzi, sau zucchini, 1 cartof mare, 25-30 gr unt, 1 ceapă, 1 căpățână de usturoi, sare și piper, 200 ml smântână de gătit

Mod de preparare

Mai întâi punem la fiert ceapa tocată în sferturi și cartoful tocat în cuburi, în apă cât să fie bine acoperite ingredientele. Adăugăm și o linguriță de sare.

Spălăm bine dovleceii, îi tocăm rondele și îi așezăm într-o tavă, pe hârtie de copt, împreună cu usturoiul desfăcut, dar necurățat. Așezăm câteva rondele de dovlecei și pe grill, pentru a decora supa creă în timpul servirii. Dăm tava la cuptor la 200 de grade, pentru 15 minute, sau până când dovleceii sunt deshidratați și rumeniți și usturoiul copt.

Când cartoful este bine fiert, îl scurgem și îl trecem prin blender împreună cu untul și îl transformăm într-un piure cremos. Adăugăm și smântâna. Ceapa o dăm deoparte, nu o adăugăm la supa cremă. Trecem prin blender și dovleceii copți, împreună cu usturoiul copt și curățat. Amestecăm pasta de dovlecei și usturoi cu piureul de cartofi. Diluăm amestecul cu supă de la cartof, atât cât să obținem textura optimă la supa cremă de zucchini copți.

Asezonăm supa cremă de dovlecei copți cu usturoi copt, cu sare și piper. O mai punem la foc pentru 5-6 minute, atât cât să se întrepătrundă toate gusturile.

Sursa: Chefi la cuțite

Programul Rabla Electrocasnice de „Vinerea Verde”. Ce a anunțat Ministrul Mediului

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre