Dacă nu mai știți ce să gătiți pentru un prânz savuros în familie, puteți încerca această interesantă rețetă de supă cremă de linte cu sos de mentă și bruschete cu legume. „Cremă de linte cu adiere de vară”, așa spune Vlăduț de la Super Neatza că este rețeta sa. Pe lângă faptul că este foarte gustoasă și sănătoasă, supa cremă se prepară rapid, iar ingredientele sunt mereu la îndemâna oricui.
Ingrediente pentru supă cremă de linte
1 kg linte roșie
1 ceapă
2 morcovi
1 ardei gras, roșu
2 căței de usturoi
3 linguri de ulei de măsline
sare și piper, după gust
Ingrediente pentru dressing: 500 gr frunze de mentă
sucul de la o lămâie
2 linguri ulei de măsline
un praf de sare
Ingrediente pentru bruschete cu legume: felii de pâine
2-3 căței de usturoi
1-2 linguri ulei de măsline
1 vânătă
2-3 ardei
2-3 roșii
sare
făină
ulei
Mod de preparare
Sfatul lui Vlăduț este ca înainte de a vă apuca de preparat supa cremă să pregătiți și restul ingredienteleor, mai cu seamă pe cele pentru bruschete.
Cum se prepară supa cremă de linte roșie
Se curăță și toacă mărunt ceapa, usturoiul, morcovii și ardeiul. Apoi se pun la călit în puțin ulei și se amestecă până se pătrund ușor și își degajă aromele. Se completează cu apă fierbinte, apoi se adaugă lintea roșie și se lasă să fiarbă până este bine hidratată și se poate pasa. Se potriveșt gustul cu sare și piper și se pasează ingredientele cu ajutorul unui mixer vertical. Opțional, se poate adăuga în supa cremă și puțină smântână.
Cum se prepară sosul de mentă
Pentru dressing, Vlăduț s-a inspirat din bucătăria turcească și a pregătit un sos de mentă. Foarte simplu se prepară acest sos, la rece. Se pun toate ingredientele în recipientul unui blender și se procesează până rezultă o pastă cremoasă, aromată și frumos colorată. Acest sos de mentă se adaugă în supă în timpul servirii.
Cum se prepară bruschetele cu legume
Mai întâi se spală bine vânăta, se taie în cuburi mici și se presară cu sare. Se lasă la odihnit 15-20 de minute și se tamponează cuburile de vânătă cu prosoape de hârtie pentru a elimina din sucul amărui. Apoi se trec cuburile de vânătă prin făină și se prăjesc în ulei încins, doar pentru 1-2 minute. Ardeii se coc, se curăță și se toacă mărunt, iar roșiile se spală și se toacă în cuburi mici.
Feliile de pâine se rumenesc mai întâi la cuptor până devin crocante. Apoi se răzuiesc pe ele cățeii de usturoi pentru a le aromatiza și se stropesc cu puțin ulei de măsline. După aceste operațiuni se așază peste ele cuburile de legume. Se servesc alături de supa cremă „stropită” cu sos de mentă.
Sursa. Chefi la cuțite
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook