Simona Ionescu / Redactor Șef

Tartă cu gutui. O rețetă de sezon

Tartă cu gutui. O rețetă de sezon
Aroma de gutuie coaptă este unică. Poți să o mănânci feliuță cu feliuță, gem, dulceață sau prăjitură. Noi vă recomandăm o rețetă de tartă cu gutui, o minunăție de desert.

Dacă vă pricepeți, puteți pregătiți aluatul, dar dacă nu vă place să stați prea mult în bucătărie puteți să folosiți și aluat cumpărat din magazin.

Tartă cu gutui. Rețeta

Pentru acest desert minunat, tartă cu gutui, aveți nevoie de ingredient pe care le găsiți în orice magazin inclusiv aluatul.

Ingrediente

  • 1 cană apă
  • 150 grame zahăr
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • 2 gutui, felii subțiri
  • 1 linguriță unt
  • 200 grame aluat foietaj
  • zahăr pudră (opțional)

Mod de preparare

  • Puneți apa la fiert într-o cratiță și adăugați zahărul și esența de vanilie. Amestecați cu o lingură de lemn până când se topește zahărul.
  • Adăugați feliile de gutuie și țineți-le pe foc timp de 10 minute.
  • Ungeți o tavă rotundă (cu un diametru de aproximativ 25-30 cm) cu unt.
  • Așezați aluatul de foietaj în tavă, acoperind inclusiv marginile tăvii.
  • Înțeapați cu o furculiță și dați-l la cuptor pentru 10 minute, la 180 de grade Celsius.
  • Adăugați gutuile și dați din nou la cuptor pentru încă 20 de minute.
  • La final, se presară puțin zahăr pudră pe deasupra.

În familia regală bebelușii sosesc altfel pe lume. Reguli mai puțin obișnuite

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre