Este anotimpul conservelor și vă propunem o rețetă inedită: gutui murate în oțet aromat. Este simplu de făcut.

Gutui murate în oțet. Rețeta

Gutuia miroase amețitor, iar fiecare feliuță este o bucurie pentru oricine. Dacă vă plac gutuile, le puteți avea și la iarnă.

Gutuia reprezintă o sursă bogată în zinc, sulf, sodiu şi fibre dietetice, dar şi în fitonutrienti. Ajută la refacerea pielii după expunerea la razele ultraviolete.

Este un aliat ideal în curele de slăbire. Ajută la reglarea nivelului de colesterol, dar şi la digestie. Are proprietăţi analgezice, emoliente, diuretice şi antiinflamatorii. Previne reacţiile alergice şi scade tensiunea ateriala. Stimulează şi sistemul cardio-vascular.

Ingrediente

  • 2-3 gutui (depinde cât sunt de sănătoase și cât aruncați din ele)
  • 600 ml apă
  • 300 ml oțet de 9 grade
  • 150 g zahăr
  • 7 g sare neiodată
  • Condiment: cuișoare, scorțișoară, dafin, cimbru uscat, boabe de piper, boabe de coriandru
  • rondele de ardei iute (sau fulgi de chilli), usturoi, opțional.

Mod de preparare

  • Spălați bine gutuile și îndepărtați puful.
  • Tăiați gutuile felii sau cuburi și puneți-le în borcane curate și sterilizate. Așezați borcanele pe un suport metalic (de exemplu o tavă sau un grătar).
  • Puneți apa, oțetul, zahărul, sarea neiodată și toate condimentele dorite într-o cratiță și aduceți marinada la punctul de fierbere. Verificați ca zahărul și sarea să fie complet dizolvate.
  • Îndepăratați frunzele de dafin și cuișoarele. Dacă rămân în borcane, vor da un gust prea puternic și amar.
  • Turnați marinada în borcane, peste gutui și înfiletați capacele.
  • Sunt gata de consum peste 2 săptămâni. Se pastrează într-o cămară răcoroasă.
  • Ca pentru orice conservă, borcanele și capacele lor vor trebui să fie sterilizate în prealabil. Sursa: bucate-aromate.ro

Actrița Catrinel Dumitrescu nu este singură nici în pandemie

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp

Parteneri