Simona Ionescu / Redactor Șef

Tarta cu varză roșie confiată și brânză de capră – o rețetă sănătoasă și savuroasă

Tarta cu varză roșie confiată și brânză de capră – o rețetă sănătoasă și savuroasă
Toamna nu înseamnă numai fructe delicioase, ci și varză din belșug. Iar cea roșie merită inclusă în meniu pentru beneficiile pe care le are și gustul său special. Această tartă cu varză roșie confiată e un adevărat deliciu.

Această tartă este nu doar o încântare pentru papilele gustative, ci și o opțiune sănătoasă, ușor de preparat și plină de savoare, care cu siguranță va impresiona orice musafir.

Varza roșie este o legumă cu numeroase beneficii pentru sănătate, fiind o sursă excelentă de vitamine și antioxidanți. Bogată în vitamina C și vitamina K, aceasta ajută la întărirea sistemului imunitar și la menținerea sănătății oaselor. De asemenea, conținutul ridicat de fibre contribuie la o digestie sănătoasă și la reglarea nivelului de zahăr din sânge.

Pigmenții care îi dau culoarea distinctivă, antocianinele, au proprietăți antiinflamatorii și pot proteja organismul împotriva bolilor cronice. Varza roșie este, așadar, un ingredient nutritiv, care nu doar că adaugă culoare farfuriei, ci și un plus de sănătate.

Ingrediente pentru tarta cu varză roșie

  •  1 pachet aluat fraged
  •  1/2 varză roșie (sau o varză roșie mică)
  •  1 ceapă roșie
  •  6 linguri de ulei de măsline
  •  3 linguri de sos de soia sărat
  •  2 linguri de sirop de arțar
  •  1 lingură de usturoi (tocat sau zdrobit)
  •  70 g de cremă de brânză proaspătă (de exemplu Philadelphia)
  •  2 linguri de muștar
  •  50 g de parmezan ras
  •  6 felii de brânză de capră (poate fi înlocuită și cu altă brânză, însă aceasta are un gust mai puternic)

Mod de preparare

Pentru această tartă cu varză roșie confiată și brânză de capră, începe prin a tăia fin varza roșie și ceapa roșie, apoi le pui într-un bol împreună cu uleiul de măsline, sosul de soia sărat, usturoiul și siropul de arțar, amestecând bine și lăsând să se marineze pentru ca aromele să se întrepătrundă.

Întinde un strat generos de brânză proaspătă peste foaia de aluat , adaugă muștar și presară deasupra o cantitate bună de parmezan ras. Așază varza marinată în mijlocul aluatului și pliază marginile către interior, formând o tartă rustică. Coace totul la cuptor la 180 de grade pentru 30 – 35 de minute, iar pentru un plus de savoare poți adăuga feliile de brânză de capră cu 15 – 20 de minute înainte de finalul coacerii.

Dacă dorești, presară deasupra câțiva pinoli prăjiți, puțin pătrunjel proaspăt și un strop de miere pentru un echilibru perfect între dulce și sărat.

Foto: Instagram

Vrei să critici sau să lauzi ceva? Atunci nu ezita să ne scrii în Comentarii! Exprimă opinia într-un limbaj civilizat!

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *