Cartofii sunt nelipsiți în bucătăriile lumii. Sunt delicioși, te scapă rapid de foame și poat fi preparați într-o multitudine de feluri. În plus, sunt plini de substanțe sănătoase. Cartofii au un conținul bogat de apă (până la 75%), sodiu, fosfor, calciu, vitamina A, niacin, vitamina C, acid pantotenic, hidrați de carbon, magneziu, mangan, cupru, sulf, dar și cantități mici de acid malic și acid citric. Bine de știut este că 1 kg de cartofi asigură organismului 800 de kcal.
Ingrediente pentru supă de cartofi vegană (4 porții)
1/2 ceapă – tocată mărunt
1 praz – tocat fin
4 caței de usturoi – tocați
4 tulpini de țelină – tocate mărunt
3 – 4 cartofi Yukon Gold – tăiați cubulețe (sau orice alt fel)
1 conservă de fasole albă
1 legătură de arpagic – tocat mărunt
1 linguriță boia afumată
suc de la 1/2 lămâie
3 crenguțe de cimbru proaspăt
1 lingură condiment italian sau universal
1 linguriță sare
1 linguriță piper negru
4 căni bulion de legume
1 lingură drojdie nutritivă
1/4 cană unt de caju (sub tahini sau 1/2 cană semințe de cânepă)
4 căni de spanac sau kale
Mod de preparare
Într-o oală mare, încălziți uleiul la foc mediu. Suplimentele – usturoi, praz și țelină se călesc timp de aproximativ 8 minute. Adăugați toate ingredientele rămase, cu excepția spanacului și a untului de caju în oală. Aduceți supa la fierbere și apoi lăsați la fiert. Fierbeți încă aproximativ 20 de minute sau până când cartofii sunt fragezi. Umpleți un blender aproximativ 3/4 din cantitate (3-4 căni) cu supă.
Adăugați untul de caju în blender și amestecați până la omogenizare. Turnați supa amestecată înapoi în oală. Dacă utilizați un blender de imersie, adăugați unt de caju în supă, amestecați până se combină și apoi amestecați până la grosimea dorită. După ce supa este amestecată, adăugați spanacul și amestecați până se mărunțește. Lăsăm supa de cartofi vegană sa se răcească și servim.
View this post on Instagram
Sursa: Instagram
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook