Simona Ionescu / Redactor Șef

Tocană picantă Bicol Express, direct din Filipine

Tocană picantă Bicol Express, direct din Filipine
Bicol Express, o rețetă filipineză de tocană picantă de porc cu pastă de creveți și lapte de cocos, preparată în platoul emisiunii Chefi la cuțite de Bella Santiago.

Bella Santiago, câștigătoare „X Factor” și fostă concurentă în super show-ul transformărilor „Te cunosc de undeva”, de la Antena 1, a venit în ediția 24 din sezonul 8 al emisiunii „Chefi la cuțite” să demonstreze celor trei chei abilitățile în bucătărie.

Ea a ales să prepare o rețetă din bucătăria filipineză de tocană picantă de porc cu pastă de creveți și lapte de cocos. Chiar dacă a fost prea picantă pentru gustul chefilor, rețeta a fost apreciată maxim, iar concurenta a primit șansa de a trece mai departe în concursul culinar.

Despre preparatul filipinez Bicol Express, trebuie menționat că denumirea rețetei a fost primită după un serviciu express dintr-un tren de pasageri din regiunea filipineză Bicol, regiune cunoscută pentru preparate culinare foarte picante.

Ingrediente pentru Bicol Express

1 kg carne (ceafă de porc), usturoi, ceapă, țelină apio, ardei iute roșu și verde, sare și piper, ghimbir, 400 ml lapte de cocos, 150 gr pastă de creveți

Mod de preparare Bicol Express

Se toacă carnea în cuburi potrivite și se pune la fiert în apă cât să fie bine acoperită. Se va alege o carne de porc împănată cu grăsime și nu va mai fi nevoie de ulei, sau altă grăsime.

Se înlătură spuma care se formează, apoi se fierbe carnea acoperită, până se pătrunde bine carnea și se evaporă apa.

Se lasă carnea să se rumenească în propria grăsime, amestecând-o să nu se ardă. Apoi se adaugă ceapa tocata mărunt și usturoiul, de asemeni tocat mărunt, dar și puțin ghimbir răzuit. Din nou se amestecă bine ingredientele până se pătrund.

Se adaugă laptele de cocos, se amestecă și se lasă tocana la fiert, acoperită, pentru 10 – 15 minute, la foc mic.

Apoi se adaugă pasta de creveți, lingură cu lingură, se amestecă bine, iar după 5 – 6 minute, se gustă și se adaugă sare și piper, după gust. Urmează ardeii iuți tocați rondele, neapărat verzi și roșii, pentru un plus de culoare, dar și pentru că au gust ușor diferit.

Se mai lasă tocana să fiarbă până când ardeii se pătrund și își degajă aroma picante.

Sursa: Chefi la cuțite

Țineți-vă bine!  A început războiul „develor” lui Bodi. Ce își aruncă Bianca și Daria în public

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre