Simona Ionescu / Redactor Șef

Tort Banoffee – Rețeta lui Vlăduț, special pentru o zi de sărbătoare

Tort Banoffee – Rețeta lui Vlăduț, special pentru o zi de sărbătoare
Pentru o sărbătoare sau o aniversare este mai mult decât perfect un astfel de tort, destul de ușor de preparat și pe placul tuturor, chiar și al copiilor.

Este un tort cu un blat de cacao, fără adaos de făină, cremă caramel, frișcă și multe banane, dar și biscuiți, așa se prezintă deliciosul Tort Banoffee. Rețeta lui Vlăduț de la Neatza cu Răzvan şi Dani

Ingrediente pentru Rețeta de Tort Banoffee

Pentru 2 blaturi de 25 – 26 cm: 10 ouă, 300 gr zahăr pudră, 100 gr cacao, 1 praf de sare, unt și făină pentru tapetat formele de copt

Pentru creme: 400 gr mascarpone, 200 gr frișcă lichidă, 200 gr zahăr pudră, 1 praf de sare, 250 gr cremă caramel, 3-4 banane, biscuiți cu portocale pentru decor, ciocolată amăruie, topită

Mod de preparare Tort Banoffee

Pentru cele două blaturi de tort fără făină, mai întâi se separă albușurile de gălbenușuri. Se presară un praf de sare peste albușuri, apoi se mixează spumă. Se adaugă, treptat, jumătate din compoziția de zahăr și se mixează energic până se obține o bezea fermă. Gălbenușurile se mixează cu cealaltă parte de zahăr până devin spumoase, apoi se încorporează în ele bezeaua de albușuri, folosind o spatulă. Se amestecă ușor, de sus în jos, pentru a se menține compoziția aerată. La final, se încorporează cacaoa cernută deasupra, tot cu mișcări circulare.

Se ung cele două forme de tort cu unt și se tapetează cu făină, iar la bază se așază hârtie de copt. Compoziția pentru blat de tort cu cacao se împarte în cele două forme. Se coc blaturile pentru 15-20 de minute, în cuptorul încălzit, la 180 de grade. Se face, totuși și testul cu scobitoarea. Înțepați blaturile fix la jumătate. Dacă scobitoarea iese uscată, blaturile sunt coapte.

Pentru crema de mascarpone cu frișcă se mixează mascarponele cu zahărul, iar frișca se mixează separat, doar până capătă volum. Apoi se unesc cele două compoziții și se mai mixează până crema capătă consistență. Pentru accentuarea gustului, se adaugă și un praf de sare.

Cum se asamblează deliciosul ​Tort Banoffee

Se așază în forma de copt curată primul blat de tort peste care se întinde jumătate din cantitatea de caramel. Peste caramel se întinde jumătate din crema de mascarpone cu frișcă și se așază pe toată suprafața felii subțiri de banane.

Se acoperă cu al doilea blat și din nou se întinde un strat de caramel, unul din crema de mascarpone cu frișcă și felii de banane. Pe margini se decorează cu bucăți de biscuiți și ciocolată răzuită. Tortul astfel asamblat se dă la rece, de preferat de pe o zi pe alta, abia apoi se scoate din formă și se porționează.

Sursa: Chefi la cuțite

Crima care a zguduit Franța. Povestea surorilor Papin

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre