Este una din prăjiturile pe care le savurezi în orice cofetărie, dar când este făcută în bucătăria ta, de mânuțele tale, este infinit mai delicioasă.
Tort Diplomat, cu fructe și frișcă
Blestemul tezaurului „Cloșca cu puii de aur”. Totul lua foc în jurul său
- 3 ouă
- 4 pliculețe gelatină
- 250g zahăr
- 1 cutie compot ananas
- portocale, kivi, banane
- 1/2 kg frișcă (poate fi lichidă, pe care o mixați)
- puțină zeamă de lămâie
Mod de preparare:
Prima dată amestecăți gelatina cu compotul de ananas și zeama de lămâie.
Lăsați-o trei ore să stea pentru a se întări. Apoi, gelatina rezultată, gălbenușurile și zahărul se pun la foc mic până când consistența devine groasă, ca o cremă.
Între timp, bateți albușurile de ou cu un praf de sare, iar separat, bateți frișca. Jumătate din aceasta păstrați-o pentru ornare, iar cealaltă jumătate amestecați-o cu albușurile bătute spumă și cu gelatina călduță.
Dacă între timp gelatina s-a răcit, încălziți-o iar pe aragaz, pentru a deveni omogenă.
Peste această compoziție adăugați două portocale tăiate cubulețe, ananasul din compot și bucățelele de kiwi.
Răsturanți totul într-o oală mare, unsă cu unt sau acoperită pe interior cu folie de aluminiu și băgați-o la frigider până se întărește!
Nu mai rămâne decât să răsturanți prăjitura pe un platou frumos și ornați-o cu restul de frișcă rămasă, bananele și kiwi.
Filosofia de viață a lui Cristi Borcea. Explică de ce funcționează bine „haremul” său
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook