Simona Ionescu / Redactor Șef

Tortul de ciocolată suprem. Nu vă veți mai sătura de el

Tortul de ciocolată suprem. Nu vă veți mai sătura de el
Această prăjitură te va face să uiți de fosta ta prăjitură preferată de ciocolată pentru că este o cu totul altă experiență.

După ce veți încerca prăjitura veți vedea că nu vă veți mai sătura de acest tort. Este tortul de ciocolată suprem.

Ingrediente pentru tortul de ciocolată suprem

– 2 căni de făină (260g)

– 1 1/2 zahăr (330g)

– 2/3 ceașcă de pudră de cacao (65g)

– 2 lingurițe de praf de copt

– 1 linguriță de bicarbonat de sodiu

– 1 linguriță de sare

– 2 ouă

– 2/3 cană ulei vegetal (120ml)

– 1 cană de lapte (240ml)

– 1/2 cană de ciocolată pudră (50g)

– 2 lingurițe de cafea instant

– 1/2 cană de apă clocotită (120ml)

– 1/2 ceașcă de smântână (120ml)

Glazură de cremă de brânză cu ciocolată (ingrediente la temperatura camerei): – 1/2 cană de unt nesărat (113g)

– cremă de brânză (226g)

– 3 căni de zahăr pudră (360g)

– 1/2 cană de pudră de cacao (50g)

– 2 linguri de pudră de ciocolată

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Zoha (@bakewithzoha)

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade C și tapetați 2 forme de tort de cu hârtie pergament și ungeți cu unt. Într-un castron mare, bateți împreună toate ingredientele uscate, cu excepția pudrei de ciocolată. Într-o ceașcă, amestecați laptele ciocolata. Adăugați oul, uleiul și laptele cu ciocolată la amestecul de prăjitură. Bateți până când se combină.

Într-o ceașcă separată, se amestecă apa clocotită cu cafeaua instant, apoi se amestecă în aluat. În cele din urmă, încorporați smântâna pentru a uni totul. Nu amestecați prea mult. Împărțiți aluatul în 2 forme și coaceți timp de 25 – 30 de minute (timpul de coacere poate varia, verificați după 25 min cu o scobitoare, ar trebui să aibă firimituri umede atașate). După coacere, răciți prăjiturile pe un grătar de sârmă

Pentru glazură, bateți untul și crema de brânză până când devine cremoasă, apoi adăugați cacaua, ciocolata pudră și amestecați. Adăugați zahărul, câte o cană pe rând, și bateți la viteză mare până când devine ușor și mătăsos. După ce blaturile s-au răcit, se taie marginile, se împart în 2 jumătăți fiecare și se acoperă cu glazură fiecare strat. În final, întreg tortul se acoperă cu cremă de ciocolată.  Se dă la frigider pentru 1 – 2 ore înainte de servire.

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre