Simona Ionescu / Redactor Șef

Tortul de crab cu tartar de roșii a fost vedeta serii la dineul de după investirea lui Donald Trump. Iată cum îl poți prepara acasă. Rețetă

Tortul de crab cu tartar de roșii a fost vedeta serii la dineul de după investirea lui Donald Trump. Iată cum îl poți prepara acasă. Rețetă
Donald Trump a devenit al 47-lea președinte al SUA, iar meniul la cine de după investire a fost unul deosebit. Tortul de crab cu tartar de roșii a fost vedeta serii.

Meniul de la dineul de după investirea lui  Donald Trump de la Statuary Hall din Capitoliu a fost compus din trei feluri de mâncare: preparate din fructe de mare, preparate din carne și un desert deosebit. Oaspeții au avut la discreție băutura preferată a președintelui.

Tortul de crab cu tartar de roșii, vedetă la dineul de după investirea lui Donald Trump

Primul fel de mâncare a fost un tort de crab Chesapeake cu tartar de roșii, sos de dafin, legume murate, ulei romanesco, mărar și chives.

Chives este o legumă săracă în calorii, dar bogată în legume și antioxidanți, care face parte din aceeași familie cu ceapa și usturoiul. În medicină, chivesul este folosit pentru prevenirea cancerelor, în special a cancerului gastrointestinal.

Friptură din Omaha, felul principal

La felul principal, Donald Trump și oaspeții săi s-au delectat cu friptură din Omaha. Costița Angus a fost însoțită de morcovi, broccoli rabe, jus de trufe din vin roșu și cartofi gratinați. Și, desigur, nicio masă prezidențială nu este completă fără desert. Înainte de a încheia prânzul, președintele Americii și invitații au servit o terină de mere Minnesota cu înghețată de smântână și caramel sărat.

Fiecare preparat cu altă băutură

Tortul de crab cu tartar de roșii a fost vedeta serii la dineul de după investirea lui Donald Trump. Iată cum îl poți prepara acasă. Rețetă
Oaspeții lui Donald Trump s-au delectat cu preparate deosebite, după ceremonia de investire

Oaspeții au fost întâmpinați cu un pahar de vin spumant din New Mexico, iar fiecare fel de mâncare a avut propria sa băutură. E vorba de un chardonnay din Monticello, Virginia, un cabernet sauvignon din Napa Valley, California și, respectiv, un amestec spumant natural din Sonoma County, California.

De la masă nu a lipsit băutura preferată a lui Donald Trump, Diet Coke, care a fost la discreție. Se spune că în timpul primului său mandat, președintele SUA ar fi băut în mod regulat 12 cutii pe zi.

Ce meniu a avut Donald Trump la primul său mandat

În 2017, Donald Trump și cei aproximativ 200 de invitați au mâncat la prânz homar de Maine și creveți din Golf. Al doilea preparat a fost vita Angus Seven Hills la grătar, iar ca desert s-a servit souffle de ciocolată cu înghețată de vanilie cu cireșe. Prânzul inaugural a fost organizat pentru prima dată în 1897, dar forma sa actuală a început în 1953, potrivit site-ului JCCIC.

Donald Trump primește critici pentru dieta nesănătoasă

„În această seară, președintele Trump a primit prima sticlă de Diet Coke comemorativă a inaugurării prezidențiale de la președintele și directorul general al Coca-Cola Company, James Quincey”, a scris pe X săptămâna trecută Margo Martin, directorul adjunct de comunicare al lui Donald Trump.

La rândul său, Andre Rush, un bucătar care a lucrat în bucătăria Casei Albe în timpul primului mandat al lui Trump, a declarat luna trecută  că președintele SUA privește multe critici din cauza dietei nesănătoase.

Rețetă tort de crab cu tartar de roșii

Prima masă a lui Donald Trump în calitate de președinte. Băutura lui preferată a fost la discreție
Tort de crab cu sos tartar de roșii. Sursă foto: www.fillmyrecipebook.com

Ingredientele necesare sunt: 2 cepe, tocate mărunt, 4 căței de usturoi tocați mărunt, carne de crab, scursă și uscată, 3 căni cu pesmet, 2 albușuri, sucul de la 1 ½ lămâie, 1/3 cană cu pătrunjel proaspăt tocat.

Mai aveți nevoie de sare de mare și piper negru măcinat după gust. Pentru tartarul de roșii e nevoie de: 1 cană cu maioneză, 1 lingură cu suc de lămâie, 1 linguriță cu pastă de tomate, 2 linguri cu ceapă tocată mărunt, 1 lingură cu capere mici, clătite și scurse, ¼ cană cu murături tocate, sare de mare și piper proaspăt măcinat după gust.

Mod de preparare

Pregătiți mai întâi prăjiturile cu crab, astfel încât acestea să aibă timp să se întărească în frigider. Pentru prepararea prăjiturilor de crab, se încălzește o lingură cu ulei de măsline într-o tigaie, la foc mediu. Adăugați ceapa și usturoiul și gătiți între 5-7 minute, până se caramelizează.

Puneți amestecul de ceapă într-un castron și încorporați crabul, pesmetul, albușul de ou, sucul de lămâie și pătrunjelul amestecând până se omogenizează. Sare și piper după gust. Modelați amestecul folosind o cană, apoi puneți „prăjiturile” de crab într-o farfurie în frigider.

Încălziți ulei de măsline la foc mediu, adăugați „prăjiturile” de crab și gătiți aproximativ patru minute pe fiecare parte. Pentru sos, amestecați maioneza, sucul de lămâie și pasta de tomate. Adăugați ceapa, caperele, murăturile, sarea și piperul și continuați să amestecați bine până se omogenizează. Serviți „prăjiturile” de crab cu sosul tartar.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri