Simona Ionescu / Redactor Șef

Tortul de fasole, neobișnuit, dar delicios. Rețeta celebrei Sanda Marin

Tortul de fasole, neobișnuit, dar delicios. Rețeta celebrei Sanda Marin
Ați încercat? Tort de fasole sună ciudat. Totuşi în cartea de bucate a celebrei Sanda Marin există o reţetă de tort de fasole. Se face tort și din fasole roșie. Iată rețetele și modul de preparare.

Celebra Sanda Marin are în cartea ei de bucate și o rețetă pentru tort de fasole. Cele mai multe gospodine din România preferă să gătească după reţetele ei. Este considerată cea mai apreciată gospodină din toate timpurile.

Tortul de fasole, neobișnuit, dar delicios. Rețeta celebrei Sanda Marin

Tortul de fasole nu conţine făină. Se pune doar o lingură de pesmet, dar glazura de ciocolată transformă o banală prăjitură cu fasole, într-un desert rafinat.

Ingrediente

  • 250 g fasole fiartă,
  • 4 ouă,
  • 200 g zahăr,
  • 2 linguri unt,
  • 1 lingură cacao,
  • 1 lingură pesmet,
  • 2 linguri rom.

Mod de preparare

  • Se freacă fasolea fiartă, scursă bine de apă şi trecută prin sită, cu gălbenuşurile, zahărul şi untul proaspăt făcut spumă.
  • Când totul este bine amestecat şi a devenit ca o cremă, se adaugă o lingură de cacao sau o lingură de cafea concentrată, o lingură de pesmet, romul şi albuşurile bătute spumă.
  • Se coace compoziţia la cuptor, într-o formă bine unsă cu unt, timp de o oră. La început focul trebuie să fie mai moale, iar mai la urmă se întăreşte.
  • După ce tortul s-a răcorit, se acoperă cu glazură de cafea sau de ciocolată. Puteți să îl ornați cu frișcă.
O altă variantă este tortul din fasole roșie și ciocolată

Tort cu fasole roșie și ciocolată

O altă variantă este tortul din fasole roșie și ciocolată.

Ingrediente

Blat

  • 500 gr fasole roșie
  • 100 gr unt
  • 300 gr zahăr
  • 8 ouă
  • 2 linguri pesmet
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingură esență de vanilie
  • 2 linguri cafea espresso
  • praf de sare
  • 150 gr nucă

Glazura

  • 150 gr ciocolată neagră

Mod de preparare

  • Într-un robot se pune fasolea gata fiartă și răcită. Se mixează până se face pastă.
  • Într-un bol punem pasta de fasole, untul, zahărul și mixam bine.
  • Adăugăm câte un ou și mixam bine.
  • Adăugăm pesmetul, cacaua, espresso-ul, esența de vanilie și sarea, apoi mixăm.
  • Adăugăm nuca prăjită și tocată.
  • Punem la cuptor 45 de minute la 180°C.
  • Lăsăm la răcit în forma 5 ore.
  • Topim ciocolata și o turnăm peste tort. Foto: retetedelabunica.eu

Cine a fost cu adevărat Sanda Marin, cea mai apreciată gospodină din România

Căpșunile din piață pot conține chimicale. Cum știm ce să cumpărăm

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre