Te învăţăm azi cum să prepari câteva umpluturi delicioase care sunt perfecte pentru un weekend în care ai musafiri. Se fac ușor și vor fi vedetele mesei.
Anghinare cu brânzeturi
Ingrediente: 4 flori de anghinare, brânzeturi variate (200 g mozzarella, 200 g gouda, 3-4 linguri de parmezan ras), usturoi, pătrunjel tocat, sare şi piper; pentru decor – muguri de pin şi frunze de mentă.
Preparare: se curăţă anghinarea astfel – se taie tulpina exact de sub floare şi se rup petalele externe, care sunt mai lemnoase, până când se vede o margine albă în jurul bazei florii. Li se taie partea superioară şi se scobesc. Se curăţă bine interiorul şi se freacă apoi cu o bucată de lămâie, ca să nu se oxideze, după care se pun într-un castron cu apă rece şi suc de lămâie. Se amestecă brânza tăiată cubuleţe, parmezanul ras, pătrunjelul tocat şi usturoiul strivit, cu sare şi piper. Se umple anghinarea, se aşază în tavă, se toarnă apă şi se coace o oră.
Ceapă cu carne de vită
Ingrediente: 4 cepe mari, o lingură de ulei, 300 g carne tocată de vită, două linguri de orez, un ou, 1/2 lămâie, 6 fire de pătrunjel, un fir de tarhon, un căţel de usturoi, o foaie de dafin, cimbru, 3 cuişoare, 20 g unt, sare, piper.
Preparare: se taie căpacele cepelor necurăţate şi se scobeşte miezul. Se pun într-o cratiţă carnea tocată, orezul, miezul de ceapă, pătrunjelul tocat, usturoiul mărunţit, foaia de dafin, cuişoarele, cimbrul, sare şi piper. Se toarnă apă cât să acopere şi se lasă să fiarbă până se evaporă lichidul. Când clocoteşte, se ia spuma. Se scot foaia de dafin şi cuişoarele, se încorporează untul, oul, zeama de lămâie şi tarhonul mărunţit şi se drege de sare şi piper. Se umplu cepele cu amestecul preparat, se acoperă cu căpăcelele, se aşază în tava unsă cu ulei şi se ţin o oră în cuptor.
Umpluturi delicioase. Ciuperci cu telemea
Ingrediente: 10 ciuperci champignon, o ceapă, 20 ml ulei, o legătură de mărar, 100 g telemea, un ardei capia, sare, piper.
Preparare: ciupercile se spală, li se îndepărtează codiţele şi se introduc în cuptor, pe grătar. Se lasă 10 minute – 5 pe fiecare parte. Se pune uleiul la încins în tigaie, se adaugă ceapa tocată şi se căleşte două minute. Se adaugă codiţele de la ciuperci tăiate cubuleţe şi se amestecă apoi cu ardeiul mărunţit. Se lasă pe foc 5 minute, amestecând. Se adaugă mărarul tocat, sare şi piper. După ce se răceşte, se adaugă brânza mărunţită şi se amestecă toate ingredientele. Se umplu ciupercile, se pun într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coc 15 minute.
Foto: Facebook
Ciao, Italia! Paste capellini cu bacon în sos de roșii și usturoi
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook