Simona Ionescu / Redactor Șef

Adăugați feliuțe de măr în uleiul în care prăjiți peștele. Trucuri uimitoare care nu sunt cunoscute

Adăugați feliuțe de măr în uleiul în care prăjiți peștele. Trucuri uimitoare care nu sunt cunoscute
Nimic nu se compară cu gustul unui pește prăjit, dar ce facem cu mirosul puternic din bucătărie? Iată câteva trucuri care vă vor fi de mare ajutor.

Pește prăjit, la cuptor sau la grătar? Prima variantă e cea mai gustoasă, dar gospodinele evită, pentru că nu știu cum să scoată din casă mirosul pregnant. Ce spuneți câteva trucuri extraordinare?

Puneți lângă pește câteva rondele de cartofi cruzi

Un truc cu adevărat extraordinar care vă scapă de mirosul de pește prăjit este să deschideți geamul larg și să puneți hârtie de copt în tigaia în care veți prăji peștele. Puneți apoi ulei, lăsați să se încingă și adăugați peștele, apoi acoperiți cu o altă hârtie de copt, pe care ați găurit-o din loc în loc folosind o scobitoare.

Aveți grijă să strângeți bine hârtia pe marginile tigăii. O altă metodă inovatoare, dar extrem de utilă este să puneți la prăjit, lângă pește rondele de cartofi cruzi. Adăugați în uleiul rece câteva feliuțe de măr sau stoarceți în ulei jumătate de lămâie. Nu în ultimul rând, lângă tigaia cu pește, puneți la fiert apă cu oțet. Efectele sunt extraordinare.

Cele mai bune trucuri pentru a nu avea miros de pește prăjit în casă

Cum alegeți cel mai bun pește

Specialiștii spun că pentru a alege un pește bun trebuie să vă folosiți simțurile! Vederea, mirosul și atingerea sunt cele mai bune indicatoare pentru a ști ce este proaspăt; folosiți-le și nu veți da greș. Înainte de a manipula peștele, verificați ochii. Aceștia ar trebui să fie limpezi și strălucitori, nu scufundați sau tulburi. Dacă ochii arată bine, puteți fi destul de siguri că peștele este proaspăt și sănătos. Totodată, vedeți dacă branhiile sunt scoase. Dacă nu, scoate-ți-le cu un cuțit.

Atingeți carnea

Un pește proaspăt nu trebuie să miroasă a apă de mlaștină sau să aibă mirosuri puternice de pământ, amoniac. Gătitul nu va elimina aceste mirosuri, mai degrabă le va accentua. Dacă vă permite vânzătorul, încercați carnea, care trebuie să fie rezistentă la atingere.

Partea exterioară a peștelui trebuie să arate ca un luciu curat, solzii să acopere complet pielea. Dacă sunt desprinși sau lipsesc, acest lucru indică vârsta sau abuzul de temperatură. Branhiile peștilor sunt un indicator excelent al calității. La fel ca și carnea peștelui, branhiile ar trebui să se simtă, de asemenea, curate și reci, nu vâscoase.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre