Simona Ionescu / Redactor Șef

Trucuri excelente pentru a obține dulceața perfectă

Trucuri excelente pentru a obține dulceața perfectă
E pentru prima dată când v-ați  încumetat să pregătiți dulceață? Aveți nevoie de secretele necunoscute ale bunicii.

Aromată și cu un gust inconfundabil, nimic nu se compară cu dulceața pregătită acasă. Ce să faceți să nu aveți probleme.

Trucuri excelente pentru a obține dulceața perfectă

Suntem în sezonul dulcețurilor și al murăturilor și orice gospodină e dornică să știe toate secretele despre fabricarea acesteia. Un lucru demn de luat în seamă este că nu trebuie să pregătiți dulceață în cantități industriale. Câteva borcane din fructe proaspete sunt de ajuns pentru început. Fructele trebuie să fie netratate, așa că e bine să le achiziționați doar de la producători. De asemenea, pregătiți dulceața în ziua în care le-ați cumpărat.

Cum știți când dulceața este făcută

Pentru a ști când dulceața este gata, încercați folosind o lingură. Introduceți lingura în dulceață și lăsați să cadă câteva picături pe o farfurie curată. Dacă acestea se lipesc de farfurie, puteți opri focul. De asemenea, bunicile spun că orice dulceață se leagă mult mai bine dacă veți pune aproape de sfârșitul fiertului jumătate din cantitatea de zahăr folosită.

Pentru un gust desăvârșit, puteți pune la fiert și sâmburi de migdale, legați foarte bine într-o bucată de tifon. De asemenea, puteți scufunda în dulceață, când fierbe, și un cotor de măr legat în tifon. În acest fel nu veți mai folosi zahăr vanilat, pentru că îi va o savoare aparte.

Legați borcanele cu hârtie înmuiată în rom

Atunci când preparați dulcețuri, e bine să folosiți vase cu fundul gros, dacă se poate din cupru, ca pe vremea bunicii. Pentru a nu vă trezi cu mucegai deasupra borcanului de dulceață, un alt truc al bunicii care dă roade este să-l legați cu hârtie care a fost înmuiată puțin în rom sau altă băutură alcoolică: votcă sau coniac. Nu uitați că dulceața va fi depozitată în borcane imediat ce a fost luată de pe foc. Ar fi bine dacă înainte de a-i pune celofan sau capac să o lăsați să respire 24-48 de ore.

Sursă foto: beko, ea.md

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre