Simona Ionescu / Redactor Șef

Trucuri în bucătărie vechi și noi pentru gospodine care știu ce vor. Sunt simple și vă scot din încurcătură

Trucuri în bucătărie vechi și noi pentru gospodine care știu ce vor. Sunt simple și vă scot din încurcătură
Orice gospodină își dorește să nu aibă niciodată încurcături în bucătărie, dar că uneori e imposibil. Iată câteva trucuri de mare ajutor.

Nici o gospodină nu are cum să știe totul în bucătărie, de aceea trucurile bunicii o vor salva. Iată și secrete noi pe care multe dintre doamne nu le cunosc.

Nu ține niciodată roșiile în frigider

Pentru ca gustul roșiilor și al citricelor să nu se schimbe, aveți de făcut un singur lucru: pur și simplu nu le puneți în frigider. Pentru ca ouăle să nu se spargă niciodată, e important ca atunci când le puneți la fiert să puneți în apă puțină sare.

Cartoful vă salvează din situațiile disperate în care mâncare e mult prea săraată. Tot ce aveți de făcut este să-l introduceți în mâncare, îl lăsați să o absoarbă, apoi îl scoateți.

Nu deschideți niciodată cuptorul înainte ca preparatul să se coacă

După ce ați introdus desertul la cuptor nu mai aveți voie să-l deschideți pentru că atunci coca se va lăsa. Vă e poftă de o porție delicioasă de clătite cu cea mai bună dulceață? Tot ce trebuie să faceți este să folosiți apă minerală în loc de lapte.

Vor ieși mult mai pufoase. Albușul se spumează mult mai bine dacă e ținut la rece iar doamnele care doresc să aibă o carne fragedă după ce au preparat-o, puneți puțin bicarbonat.

Cele mai bune trucuri din bucătărie

Împrieteniți-vă cu alimentele congelate

Cumpărați cantități mai mari din fructele și legumele preferate în sezon. Vă puteți prepara propriile amestecuri din ele. Scrieți pe pungi data congelării și ingredientele. Amestecurile de fructe sunt ideale pentru cocktailuri și deserturi.

De asemenea, puteți congela cu succes aluaturi (fie că e vorba de aluat de drojdie, aluat de ficăței sau altele). În acest fel, nu va trebui să pierdeți timp frământând când sunteți în criză de timp.

Sosuri și ierburi aromatice în cuburi

Ierburile proaspete sunt mult mai aromate decât cele uscate. Pentru a le păstra proaspete mai mult timp, puneți-le în tăvițe pentru cuburi de gheață, turnați ulei de măsline peste ele și congelați-le. Le veți putea folosi în orice moment.

V-a rămas sos după ce ai pregătit cina sau pizza? Îl puteți, de asemenea, congela. Adăugați-l la alte feluri de mâncare sau folosiți-l ca bază pentru un nou sos.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre