Simona Ionescu / Redactor Șef

Trucurile secrete ale bucătarilor pentru a păstra alimentele proaspete. Vă vor schimba viața

Trucurile secrete ale bucătarilor pentru a păstra alimentele proaspete. Vă vor schimba viața
Cu toții ne confruntăm cu risipa de alimente. Facem cumpărături o dată pe săptămână, nu putem consuma totul rapid, apoi ajungem să aruncăm mâncarea, pentru că s-a alterat. Plantele s-au ofilit, brânza s-a întărit etc.

Bucătarii au câteva trucuri secrete care îi ajută să păstreze mâncarea proaspătă timp îndelungat în restaurant. nu e nimic sofisticat, din contra, sunt manevre simple de păstrare sau ambalare a alimentelor de bază. Aplicate însă, acestea vor păstra prospețimea ingredientelor, timp îndelungat. Iată ponturi pentru a păstra optim alimentele care se perimează cel mai repede.

Brânză

Cu toții iubim specialitățile de brânză, cum ar fi cașcavalul și derivatele lui. Cea mai mare problemă cu care ne confruntăm e faptul că, păstrat mai mult timp, se usucă, întărindu-se. probabil ați păstrat brânza în folie de plastic, până acum. Nimic mai greșit. Sună ciudat, având în vedere că așa o cumpărați de la supermarket.

De fapt, acest lucru „sufocă” brânza, care, pentru o conservare corectă, și pentru a-și păstra textura cu o anume doză de elasticitate, are nevoie să „respire” pentru a nu se usca sau, mai rău, pentru a nu se mucegăi. Înfășurați brânza în hârtie de copt și va rezista excelent până la 7 zile pe raftul de sus al frigiderului.

Banane

Știați că bananele ținute în frigider se coc mai repede? Nu știați. Și de regulă, le depozitați acolo, tocmai pentru a le păstra proaspete. Bucătarii recomandă să păstrați bananele la temperatura camerei cu codița mănunchiului înfășurată în folie de plastic. Explicația este că astfel gazul care cauzează coacerea, etilena, nu va putea fi eliberat din fructe și, pe cale de consecință, procesul de maturare al bananelor va încetini.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Cookist Wow (@cookistwow)

Țelină, morcovi și alte zarzavaturi

Trebuie să evitați să păstrați zarzavaturile în pungile de plastic în care le-ați cumpărat. Ideal e ca după ce le aduceți acasă, să le spălați bine și să le depozitați în borcane de sticlă umplute cu apă. Puneți capacul și lăsați la frigider. Vor rezista astfel până la 7 zile în condiții optime de prospețime.

Ierburi aromatice

Dacă aveți prea multe ierburi aromatice și nu știți ce să faceți cu ele, în loc să le uscați le puteți congela. Puneți-le în tăvițe de gheață și adăugați ulei de măsline. Se vor păstra perfect și vor fi gata de utilizat în rețetele ulterioare.

Salată

Puteți păstra salata proaspătă ca în ziua în care ați cumpărat-o foarte simplu. Tot ce aveți de făcut este să o depozitați într-un recipient de sticlă sau într-o pungă cu fermoar, acoperind-o cu prosoape de hârtie. Hârtia va absorbi umezeala și va menține salata proaspătă mai mult timp.

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre