Uitați de sarmalele clasice, cele împăturite sunt noul trend pe internet

Straturile de varză fiartă, umplutura savuroasă cu carne, orez și legume, completate cu mozzarella topită și sos de roșii, oferă un preparat spectaculos atât ca gust, cât și ca prezentare. Rețeta este simplă. Sarmalele împăturite se servesc alături de un sos răcoritor cu iaurt, mărar și mentă – o combinație care aduce savoare și prospețime în farfurie.
Pentru straturile de varză și umplutură:
Pentru salata de servit (opțional):
Pentru sosul de iaurt:
Pentru pregătirea verzei, fierbeți frunzele de varză câteva minute în apă cu sare, până se înmoaie ușor și pot fi manevrate. Scurgeți-le și lăsați-le deoparte. Într-un bol, se amestecă carnea tocată cu orezul fiert, ardeiul și roșia tăiate cubulețe mici, pesmetul, oul, sarea și piperul. Se frământă bine compoziția până devine omogenă.
Pe masa de lucru, se pune un strat de frunze de varză, formând un dreptunghi cam cât o tavă de copt. Apoi se adaugă umplutura, apoi mozzarella și se acoperă, uniform, cu un alt strat din frunze de varză. Se taie fâșii late cât 3–4 degete, apoi se pliază în trei.
Sarmalele împăturite se coc într-o tavă pe fundul căreia ați pus o hârtie de copt și sucul de roșii. Se acoperă tava cu folie de aluminiu (dacă nu aveți capac) și se coace la 180°C timp de 40–45 de minute. În ultimele 10 minute, se îndepărtează folia pentru a rumeni suprafața.
Pentru salată, se amestecă castravetele dat pe răzătoare cu usturoiul zdrobit, uleiul de măsline, sucul de lămâie, sarea și piperul. Sosul de iaurt se prepară combinând iaurtul cu mărarul și menta tocate mărunt.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook