Deși toată lumea crede că este o legumă, castravetele este un fruct. Castravetele este bogat în substanțe nutritive benefice, precum și în anumiți compuși vegetali și antioxidanți care pot ajuta la tratarea și chiar la prevenirea unor afecțiuni. De asemenea, castraveții au un conținut scăzut de calorii și conțin o cantitate mare de apă și fibre solubile.
Site-ul Healthline prezintă cele mai importante beneficiile pentru sănătate ale consumului de castraveți. Castraveții sunt un adaos răcoritor, hrănitor și incredibil de versatil pentru orice dietă. Au un conținut scăzut de calorii, dar și multe vitamine și minerale importante, precum și un conținut ridicat de apă.
Consumul de castraveți poate aduce numeroase beneficii sănătății, inclusiv scăderea în greutate, o hidratare echilibrată și niveluri scăzute de zahăr în sânge. Castraveții au un conținut scăzut de calorii, dar au un conținut ridicat de vitamine și minerale importante.
Un studiu a măsurat puterea antioxidantă a castraveților și a constatat că un consum regulat a dus la creșterea semnificativă a mai multor markeri ai activității antioxidante. Castrveții conțin și flavonoide și taninuri, două grupuri de compuși deosebit de eficienți în blocarea radicalilor liberi.
Ingrediente pentru gin sorbet cu castravete
-5 castraveți mari.
-1 lămâie.
-2 linguri de sirop de agave.
-1 lingură de fructe de monk (îndulcitor natural, opțional).
-8 – 10 frunze proaspete de mentă.
–gin după gust.
-prosecco.
View this post on Instagram
Mod de preparare
Curățați castraveții de coajă și eliminați semințele. Dacă nu aveți un dispozitiv special, folosiți o linguriță mai mică pentru extragerea lor. Apoi tăiați castraveții în cuburi destul de mici pentru a fi mai ușor de prelucrat
Stoarceți puțină lămâie deasupra castraveților astfel preparați și congelați într-o pungă de congelare. Lăsați câteva ore.
După ce castraveții au înghețat, adăugați-i într-un robot de bucătărie cu restul sucului de lămâie, sirop de agave, mentă și monk sau alt îndulcitor. Procesați până când sorbetul devine semi-neted. Adăugați ginul și procesați până la omogenizare. Păstrați în congelator sau savurați imediat, cu prosecco deasupra.
Sursa: Instagram
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook