Simona Ionescu / Redactor Șef

Un altfel de hamburger. Vara asta se poartă pleșcăvița umplută! Ține cont de acest truc

Un altfel de hamburger. Vara asta se poartă pleșcăvița umplută! Ține cont de acest truc
E unul dintre cele mai renumit preparate din Serbia, iar gustul îi dă pe spate pe gurmanzi. Iată rețeta unei pleșcăvițe umplute cum  n-ați mai mâncat niciodată.

Mâncarea tradițională din bucătăria sârbească, pleșcăvița este, de fapt, o chiftea mai mare, asemănătoare cu hamburgerul românesc. Numele său se traduce prin „a aplauda”. Minunatul preparat culinar se realizează din carne de viță și cașcaval, sau carne de vită cu carne de porc afumată.

Ingredientele necesare

Pentru o pleșcăvița așa cum scrie la carte aveți nevoie de următoarele ingrediente: 500 g carne amestec, ideal ar fi 80% vită și 20% porc, 1 ceapă, 2 căţei de usturoi, sare, nucşoară, piper. Mai aveți  nevoie de 1 castravete, 1 ceapă de apă (dacă se poate să nu fie iute), 1 ardei iute, ½  legătură mărar, ulei de măsline, sare.

Mod de preparare

Tocați carnea cât puteți de fin, dar folosind cuțitul, apoi amestecați cu ceapă tocată foarte mic și cățeii de usturoi care trebuie să fie dați pe răzătoarea mică. Adăugați și piper, puțină sare și un praf de nucșoară. Trucul pentru ca delicioasa chiftea să nu se desfacă atunci când e prăjită este ca ceapa să nu fie tăiată mare.

Pleșcăvița sârbească, o minunăție pe timpul verii

Frământați cât mai bine amestecul până observați că se leagă și se aseamănă cu compoziția pentru mici, apoi introduceți la frigider pentru cel puțin o jumătate de oră. După ce va scos de la rece, se mai frământă încă cinci minute. Înveliți apoi pasta într-o folie alimentară și introduceți din nou la frigider de data pentru minim două ore.

Chiftelele trebuie să fie subțiri înainte de a fi prăjite

Se vor forma apoi bile mai mare, care se aplatizează pentru a se forma o chiftea de mărimea unei palme. E important ca produsul să aibă grosimea de aproximativ un centimetru. Chifteaua se prăjească în tigaie sau, dacă doriți, se poate face și pe grătar, gustul este la fel de bun. Se poate pune într-o chiflă, alături de cartofi prăjiți, cașcaval și ce sosuri vă poftește inima. Este o minunăție pentru o vară fierbinte.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre