Simona Ionescu / Redactor Șef

Un altfel de orez cu lapte. O rețetă preferată în special de copiii mofturoși

Un altfel de orez cu lapte. O rețetă preferată în special de copiii mofturoși
Descoperiți gustul extraordinar al unui orez cu lapte cum n-ați mâncat niciodată. Iată rețeta pe care nimeni n-o poate refuza.

Aveți chef de un preparat culinar de lux, dar care să vă amintească de copilărie? Atunci trebuie să încercați neapărat rețeta unui orez cu lapte deosebit. Perfect pentru gurmanzii care caută un amestec de tradiție și gust rafinat!

Ingredientele necesare

Pentru a pregăti acest orez cu lapte cu totul deosebit, aveți nevoie de următoarele ingrediente: ¼ cană cu orez basmati, 6 căni cu lapte, ½ cană de lapte praf + 2 linguri cu lapte, ½ cană cu zahăr + 1 lingură, ½ linguriță cu cardamom, apă, sare, apă de trandafiri. Pentru toppingul de caramel vă sunt necesare 2 linguri cu zahăr, 1 lingură cu apă, ½ linguriță cu suc de lămâie.

Cum se prepară

Turnați orezul într-un bol, adăugați apă și lăsați orezul la înmuiat timp de 30 de minute. Puneți apa într-un alt vas și folosiți un mojar pentru a măcina grosier orezul. După măcinare, orezul trebuie să aibă o consistență moale.

Într-o cratiță separată, turnați 6 căni cu lapte, urmate de orez. Amestecați bine folosind o spatulă. Se fierbe timp de 35- 40 de minute la foc mediu mic și se amestecă continuu. Puneți laptele praf într-un bol și adăugați 2 linguri cu lapte. Amestecați bine.

Se poate garnisi cu nuci și stafide

Turnați acest amestec în cratiță și adăugați zahărul, amestecați bine cu ajutorul unei spatule până când se formează o consistență mai groasă. În continuare, adăugați cardamomul, amestecați, apoi opriți focul. Puneți un vârf de sare și câteva picături de apă de trandafiri și amestecați. Turnați amestecul în vase și lăsați la răcit.

Într-o altă cratiță separată, adăugați zahărul, apa și sucul de lămâie. Amestecați până când devine o consistență de culoare maro deschis mai groasă. Puneți amestecul deasupra orezului. Garnisiți cu nuci și stafide. Veți avea un desert care va fascina orice musafir.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre