Simona Ionescu / Redactor Șef

Un preparat de post: Pilaf de orez cu linte – Mujaddara. Garantat de chef Nicolaie Tomescu

Un preparat de post: Pilaf de orez cu linte – Mujaddara. Garantat de chef Nicolaie Tomescu
Cu siguranță acest pilaf de orez cu linte – Mujaddara este bun atât pentru zilele de post, dar nu numai.

Mujaddara este un fel de mâncare frumos stratificat cu lintea și orezul la bază, totul glasat cu o ceapă caramelizată. Lintea este foarte populară în Orientul mijlociu servită și denumită sub diferite forme, depinde de locul în care vă regăsiți. Se asociază cu multe preparate de la alte legume până la carne și chiar pește.

Se gătește foarte ușor, însă trebuie să fii foarte atent pentru că la final orezul trebuie îmbinat cu lintea și gătite împreună.  Cu note ușor crocante datorită lintei, gust dulce-Sărat datorită cepei, dar și aromat cu pătrunjel și ceapă verde.  Așadar acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și a modului de preparare explicat pas cu pas. Cum facem cel mai bun Pilaf de orez cu linte – Mujaddara?

Ingrediente pentru Pilaf de orez cu linte – Mujaddara

200 g orez pentru pilaf sau bob cu bob

200 g linte verde

600 g ceapă galbenă

2-3 căței de usturoi

150 ml ulei vegetal cu gust neutru

2-3 fire se ceapă verde

1 legătură de pătrunjel

Sare și piper după gust

Pentru a afla modul de preparare al acestei rețete de Pilaf de orez cu linte – Mujaddara urmăriți, mai departe rețeta pe site-ul lui Chef Nicolaie Tomescu.

Sursa foto: www.chefnicolaietomescu.ro

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre