Simona Ionescu / Redactor Șef

Un ultim răsfăț înaintea Postului. Cea mai fragedă friptură de porc cu varză și mere; se topește în gură

Un ultim răsfăț înaintea Postului. Cea mai fragedă friptură de porc cu varză și mere; se topește în gură
Românii vor intra săptămâna aceasta în Postul Crăciunului, astfel că un ultim răsfăț cu carne este binevenit. Acest mod aparte de a găti friptura are un rezultat spectaculos. 

Pentru un ultim răsfăț înaintea Postului Crăciunului, vă propunem să preparați cea mai fragedă friptură de porc cu varză și mere, care efectiv se topește în gură. Este o rețetă simplu de pregătit, dar de efect. Combinația ingredientelor transformă un preparat, altfel banal, într-un meniu special.

Ingrediente pentru friptură fragedă de porc cu varză și mere 

– 1,5 – 2 kg de cotlet de porc cu os 

– 450 g de varză murată 

– 1 măr mare, feliat subțire 

– 1 ceapă mare, feliată subțire 

– 2 linguri de zahăr din cocos sau zahăr brun 

– Sare și piper, după gust 

– Pentru servire: piure de cartofi 

Mod de preparare

Preîncălzește cuptorul la 160°C. Într-o oală mare de fontă sau într-un alt vas termorezistent, așază jumătate din ceapă și din măr, tăiate, pe fundul vasului. Pune carnea de porc, cu partea grasă în sus, apoi pune deasupra restul de ceapă și mere. Condimentează cu sare și piper.

Așază varza murată deasupra cărnii și presează puțin pentru a o fixa. Toarnă zeama de varză rămasă în vas. Presară zahărul din cocos peste varză. Acoperă vasul cu un capac (sau folie de aluminiu) și pune-l în cuptor pentru 3 – 4 ore, adică până când carnea devine fragedă și se poate desprinde ușor. 

Scoate vasul din cuptor și crește temperatura cuptorului la 220°C. 

În timp ce cuptorul se încălzește, dezosează carnea de porc cu ajutorul unor clești sau cu două furculițe. Amestecă apoi carnea cu ceapa, merele și varza murată din tavă până când totul este distribuit uniform. Pune carnea înapoi în cuptor, fără capac, și las-o la rumenit pentru încă 20 – 30 de minute, până când marginile devin aurii, dar fără a se usca. Se servește alături de piure de cartofi.

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri