Simona Ionescu / Redactor Șef

Un vestit bucătar a dezvăluit secretul celui mai bun pește la grătar. Iată produsul care nu trebuie să lipsească

Un vestit bucătar a dezvăluit secretul celui mai bun pește la grătar. Iată produsul care nu trebuie să lipsească
Se spune că cine a gustat o singură dată din preparatele bucătarului Joseph Hadad nu le va uita. Acum, acesta vine cu sfaturi prețioase pentru gurmanzi.

Pizza delicioasă? Un pește cum n-ați mai mâncat niciodată? Dacă veți ține cont de sfaturile bucătarului Joseph Hadad, toate preparatele vor fi un deliciu.

Un vestit bucătar a dezvăluit secretul celui mai bun pește la grătar. Iată produsul care nu trebuie să lipsească

Nimeni nu poate rezista în fața unui pește la grătar. Dar dacă veți folosi și felii de lămâie așa cum spune chef Joseph Hadad, peștele se va topi în gură. „Feliile de lămâie pot fi un ajutor foarte bun în gătirea peștelui pe grătar. Având o textură delicată, acesta se poate lipi cu ușurință de fierul încins și să își strice astfel forma finală.

Punând un strat de felii de lămâie ca pat pentru pește, acestea nu doar că vor preveni lipirea, dar vor și aromatiza carnea, atât prin contat direct, cât și prin aburul care urcă din ele în pește”, a explicat bucătarul Joseph Hadad.

De ce să puneți coajă rasă de lămâie peste pizza

Și pizza poate fi ceva cu totul ieșit din comun, apelând tot la ajutorul lămâilor. Tot ce aveți de făcut este să presărați puțină coajă rasă peste pizza scoasă din cuptor. Nu în ultimul rând, din lămâi puteți pregăti un smoothie fantastic care poate fi folosit cu succes în băuturi și mâncăruri.

„Dacă la un moment dat aveți mai multe lămâi, decojiți-le și puneți feliile în blender pentru a obține un smoothie. Turnați apoi piureul de lămâie în tăvița de cuburi de gheață și dați la congelator. Odată înghețate, cuburile de lămâie pot fi transferate într-o pungă și păstrate la congelator pentru a fi ulterior folosite în mâncăruri și băuturi. (…)

Poate părea surprinzător, dar coaja de lămâie rasă se mai potrivește foarte bine pe un fel de mâncare, altul decât cele obișnuite: pizza. Presărați coajă proaspăt rasă peste pizza scoasă din cuptor sau turnați puțin ulei de măsline infuzat cu lămâie pentru un gust fresh și complex”, a mai precizat bucătarul.

Cum se obține cel mai bun șerbet de lămâie

Nu în ultimul rând, bucătarul a dat și o rețetă excepțională pentru a pregăti un șerbet delicios și mai ales sănătos din lămîie. „Puteți obține din lămâi un serbet vegan delicios și sănătos, dar e indicat să folosiți lămâi bio. Tăiați capetele lămâilor și scobiți pulpa. Aveți grijă să nu tăiați capacele prea adânc pentru că vreți să obțineți niște butoiașe pe care apoi le veți umple cu sorbetul.

Unul din capete, cel pe care va sta așezată lămâia în poziție verticală, este astfel tăiat drept, iar capacul rămas se pune în interiorul lămâii scobite, ca să formeze un strat protector la fund. Celălalt capac se pune deasupra și lămâile se dau pe o tavă la congelator. Miezul se blendează cu lapte de cocos și sirop de arțar sau de agave. Se toarnă în lămâile congelate și se dau din nou la congelator, pentru a se scoate apoi la servire”, a scris bucătarul Joseph Hadad pe blogul său.

Sursă foto: bzi

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre