Două deserturi care nu îngrașă. Rețetă

Două deserturi care nu îngrașă. Rețetă
Când vine vorba de deserturi, există o varietate de rețete din care putem alege. Însă dacă suntem la dietă, lucrurile se complică. Iată două deserturi care nu îngrașă.

Putem alege să consumăm deserturi care îngrașă mai puțin ca o felie de pâine cu Nutella. Condiția este să nu le înecăm în zahăr și grăsimi. Deși pare utopie, putem alege să preparăm deserturi care să nu fie adevărate bombe calorice. În plus, un regim drastic poate fi total ineficient pe termen lung. Decât să te privezi total de desert, mai indicat e să ai grijă ce alegi și să îl prepari singură, pe cât posibil. Iată două deserturi care nu îngrașă.

Două deserturi care nu îngrașă. Au sub 300 de calorii

Cremă de ciocolată cu căpșune

Ingrediente pentru patru porții:

250 de ml de lapte degresat

2 ouă întregi

2 linguri de cacao

Mod de preparare: 

Se amestecă pudra de cacao cu laptele, apoi se pun la foc. Ouăle se bat cu telul, apoi se încorporează încet în laptele de pe foc. Se amestecă la foc mic și se lasă să se îngroașe. Dar fără să se atingă punctul de fierbere. Când a atins consistența dorită, se retrage de pe foc, se toarnă în cupe de înghețată și se presară cu un praf de zahăr pudră. Se dă la răcit. Se pun căpșune deasupra.

Tartă cu căpșune și busuioc

Ingrediente: 

600 de grame de căpșune

300 de grame de aluat

100 ml ulei de măsline

Un bețișor de vanilie

O jumătate de lămâie

2 rămurele de busuioc

80 de grame de zahăr pudră

Câteva picături de oțet balsamic

Piper proaspăt măcinat

Mod de preparare: 

Încălziți cuptorul la 180 de grade. Ungeți ușor o tavă de tartă cu diametrul de 24 cm. Puneți aluatul, cu o grosime în jur de 3 mm în tavă, nu uitați să acoperiți pereții. Se înțeapă din loc în loc cu furculița. Acoperiți-l cu hârtie de pergament. Puneți la cuptor aluatul și lăsați-l să se coacă 20-25 de minute. 

În timpul acesta, spălați căpșunele și scurgeți-le de apă. Păstrați 450 de grame și pe restul tăiați-le în patru.

Într-un ibric puneți pe foc zeama jumătății de lămâie și zahărul pudră. Fierbeți până se dizolvă zahărul, apoi adăugați căpșunele tăiate în patru și bețigașul de vanilie tăiat în două. Mai lăsați 5 minute pe foc amestecând. Scoateți bețigașul și lăsați să se răcească.

După ce s-a copt aluatul, scoateți tava de la cuptor, îndepărtați hârtia și lăsati la răcit. Apoi, scoateți-l pe o farfurie și vărsați deasupra compoziția cu căpșune. Deasupra puneți celelalte căpșune, tăiate in două. Stropiți cu uleiul de măsline amestecat cu oțetul balsamic și presărați frunzele de busuioc. Peste tot, aruncați un praf de piper proaspăt măcinat. 

Foto: Facebook

Horoscop Minerva – 2 februarie. Scorpionii pot negocia contracte importante