Drama lui Adi Nartea. Medicii i-au spus: „O să cazi pe stradă. E o tumoare. Probabil o să rămâi desfigurat”.

Drama lui Adi Nartea. Medicii i-au spus: „O să cazi pe stradă. E o tumoare. Probabil o să rămâi desfigurat”.
Personajul principal al faimosului serial Vlad a trecut prin cel mai mare șoc al vieții. În acel moment nu s-a gândit că va scăpa întreg.

Îi e foarte greu să se reîntoarcă la cea mai grea perioadă din viață. Nu va uita niciodată acest lucru.

Adi Nartea, veste cruntă de la medici. „După intervenție este risc mare să rămâi desfigurat…”

Invitat în podcastul „Acasă la Măruță”, actorul Adrian Nartea a vorbit despre cel mai greu moment al vieții: boala. Când medicul i-a pus diagnosticul, a simțit că îi fuge pământul de sub picioare, mai ales că i s-a spus că în mai puțin de un an va începe să cadă pe stradă.

Toată nenorocirea a început când s-a trezit cu urechea stângă înfundată, iar primii medici au spus că e doar de la o banală deviație de sept. Adrian însă suferea de o tumoare la cap.

„(…) Mi-au zis să fac o operație de corectare a deviației de sept. (…) Am fost la vreo trei sau patru medici, toți au zis același lucru. Am zis bine, hai să mă operez. (…) Mai erau niște simptome, când mergeam la dentist și stăteam cu gura deschisă foarte mult, când o închideam, mă furnica foarte tare pe dedesubt, pe partea stângă, în interior.

După, am asociat. (…) Mama, când i-am spus, mi-a zis să fac un RMN. Tot mama mi-a trimis după câteva zile un mail în care îmi spunea că au găsit o formațiune care e intra-craniană, dar să nu-mi fac probleme, să stau liniștit. Mie nu-mi venea să cred. De ce nu m-a sunat, de ce mi-a trimis mail. Probabil a vrut să evite conversația. Am înțeles că am o tumoare în cap, în spatele ochiului. (…)”, s-a destăinuit artistul.

Tumora era mare, lungime 4 cm, lățime 3 cm

Din acel moment, Adrian a luat drumul spitalelor. A consultat neurologi și neurochirurigi și așa a aflat că suferă de schwanom de trigemen. Adică o tumoră lungă de 4 cm, care intrase în cutia craniană.

“Am început să sun și să merg la neurologi, neurochirurgi, am consultat vreo patru. A început un periplu ca să-mi dau seama ce era de făcut. Tumoarea era mare, lungime 4 cm, lățime 3 cm, grosime vreo 1 și ceva 2 cm, mare, foarte mare. Se numește schwanom de trigemen.

Este o tumoare care crește pe teaca nervilor, ca o aluniță, dar pe interior. Sunt mulți oameni care au genul ăsta de tumori care cresc și se opresc. Unele nu se opresc din creștere. Asta s-a întâmplat la mine. A fost o creștere lentă. Doctorii mi-au spus că era o chestiune de 6, 7, 8 luni până să mi se întâmple ceva neurologic, să cad efectiv pe stradă. Ea a intrat 3 cm jumate în cutia craniană, împingea emisfera stângă în sus”, a povestit Nartea.

„Prima operație a durat șapte ore”

Situația era disperată, iar primul medic i-a spus că e doar o chestiune de timp până ce nu va mai putea să țină boala sub control. Și i-a recomandat să-și aleagă o altă meserie.  „Îmi aduc aminte că primul medic, specializat pe imagistică, s-a uitat la mine și m-a întrebat dacă m-a văzut pe la televizor.

I-am spus că da și mi-a zis: «Ar fi ok dacă ai începe să te reorientezi spre un job în care nu prea ai de-a face cu oamenii, pentru că după intervenție este risc mare să rămâi desfigurat»”, a completat actorul. „Era o chestiune de câteva săptămâni, o lună, în care trebuia intervenit”, a mai spus artistul.

Dar cum totul e bine când se termină cu bine, a plecat în Franța, unde a suferit două operații.

„Prima operație a durat undeva la 6 ore sau 7. După am stat 7 zile în spital. (…) N-au reușit să scoată toată tumoarea, pentru că era foarte solidă pe alocuri. Profesorul a zis că nu riscă, pentru că era aproape de o zonă nobilă. În momentul în care a intentat să tragă de ea, am intrat în fibrilații pe masa de operație”, a mai spus actorul. Era perioada în care artistul a primit rolul din serialul Vlad și a fost distribuit în emisiunea Fort Boyard.

Sursă foto: instagram