E nelipsită de pe masa de Crăciun. Rețeta originală a salatei de boeuf a fost secretă

E nelipsită de pe masa de Crăciun. Rețeta originală a salatei de boeuf a fost secretă
Când vine Crăciunul, pe masa tradițională tronează apetisanta salată de boeuf. Oare toată lumea știe să o prepare așa cum scrie la carte?

Ca să faceți o salată de boeuf cum nu ați mai mâncat niciodată, există câteva trucuri.

E nelipsită de pe masa de Crăciun. Rețeta originală a salatei de boeuf a fost secretă

1860 a fost anul în care bucătarul belgian Lucien Olivier a pregătit pentru prima dată salata de boeuf, sub denumirea de salade de gibier. Acest lucru a avut loc la restaurantul Ermitaj, unul dintre cele mai mari localuri din Moscova de la acea vreme. Însă rețeta originală, care conținea printre altele carne de vânat, raci și mazăre a fost păstrată secretă, iar în anul 1905 s-a scris că s-a pierdut.

Ulterior, cei mai mari bucătari din Europa au înlocuit delicatesele scumpe cu carne de vită sau pui. Salata de boeuf nu este iubită doar în România, fiind o mâncare apreciată și în Rusia sau Polonia, bucătarii readaptând rețetele în funcție de gastronomia regională.

Rețeta folosită în România

La noi, ingredientele necesare pentru a face o salată de boeuf delicioasă, pentru o masă bogată, sunt 700 g rasol de vită, 1 kg de cartofi, 500 g morcovi, 200 g mazăre, 300 g murături (castraveți, gogoșari etc), 250 g maioneză, 1 lingură cu muștar, zeamă de lămâie, după gust, sare, piper. Dacă o vreți mai mică, înjumătățiți cantitățile.

Mod de preparare

Tăiați carnea în bucățele mai mici și puneți la fiert. Adăugați morcovii și cartofii în coajă. Întrucât carnea fierbe mai greu, legumele se scot mai repede. Se curăță cartofii de coajă și se taie în cubulețe mici. La fel și morcovii și castraveții murați. Amestecați bine toate ingredientele cu maioneză și decorați cu gogoșari, castraveți, albuș de ou și maioneză.

Atenție! Înainte de a pune castraveții în compoziție, scurgeți foarte bine, altfel vor lăsa multă zeamă și vor strica salata. De asemenea, la scurs se vor lăsa și gogoșarii sau se pot presa folosind un tifon.

Un alt sfat pentru a da un gust deosebit salatei are legătură cu maioneza. Folosiți muștar dulce, dacă preparați maioneze în casă și nu recurgeți la cea cumpărată din magazin.

Sursă foto: ideipentrucasa