Eclere perfecte

Eclere perfecte
Mai ales dacă este preparat în casă, cu ingrediente mai sănătoase decât cele din cofetării, rezultatul este spectaculos.

Pentru mulţi dintre noi, a avea pe masă eclere perfecte e ceva la care visăm. Delicioase şi uşor de pregătit, eclerele sunt prăjiturile care transformă orice masă într-una de sărbătoare.

Ingrediente pentru Eclere perfecte

Eclere: 50 gr unt gras

150 ml apă

65 gr făină

un vârf cuțit sare

2 ouă mari

Crema de vanilie: 1 cană lapte

3 gălbenușuri

2 linguri amidon

2 linguri zahăr brun

1/2 păstaie vanilie

frișcă

200 ml smântână dulce

2 lingurițe zahăr pudră vanilat

Glazura: 50 ml smântână dulce

40 gr ciocolată amăruie

Mod de preparare

Punem pe foc apa împreună cu untul și lăsăm să dea în clocot, moment în care luăm vasul de pe foc și adaugăm toată făina odată și amestecăm bine până obținem un aluat omogen, care se desprinde de pe marginile vasului. Adaugăm și sarea, apoi îl lăsăm să ajungă la temperatura camerei. Ouăle le batem ușor cu o furculiță.

Când aluatul s-a răcorit suficient, adaugăm câte puțin din compoziția de ouă și amestecăm bine după fiecare adăugare. Procedăm așa până când obținem un aluat omogen și de consistența unei creme.

Punem aluatul într-un poș (preferabil cu vârf rotund) și formăm eclerele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Este bine să lăsăm spațiu între eclere pentru că vor crește la coacere. Preîncălzim cuptorul la 220 de grade și le lăsăm timp de 10 minute. Micșorăm focul la 190 de grade și mai coacem eclerele pentru jumătate de oră. Este important că ele să fie bine rumenite peste tot, altfel vor rămâne porțiuni de aluat necopt cu gust neplăcut.

Cât timp se coc eclerele se face crema de vanilie. Cele trei gălbenușuri le frecăm cu amidonul. Laptele îl punem pe foc împreună cu zahărul și cu vanilia. Când laptele s-a încins bine și este aproape să dea în clocot, îl luăm de pe foc și punem 2 linguri peste gălbenușuri, amestecând energic. Trepat turnăm tot laptele, apoi punem amestecul pe foc, la flacăra medie spre mare. Fierbem 2-3 minute până se îngroașă, după care luăm crema de pe foc. Acoperim cu folie alimentară și dăm la rece.

Smântână pentru frișcă o batem timp de un minut cu mixerul la viteză medie, adaugăm și zahărul, apoi continuăm mixarea până când devine pufoasă.

Pentru glazură, topim pe foc mic ciocolata împreună cu smântână. Când amestecul este fierbinte, omogenizam și dam la rece.

Tăiem eclerele în două, punem câte o linguriță de cremă de vanilie la bază, acoperim cu un strat generos de frișcă, apoi punem din nou capacul eclerului deasupra și glazurăm cu ciocolată.

Sursa: Chefi la cuțite

Sursa foto: Instagram

Putea fi cel mai mare jaf din istorie. Au săpat un tunel de 600 de metri în pământ