Simona Ionescu / Redactor Șef

Templul Dacic al Ursitelor. Un loc încărcat de mister, unde visele se îndeplinesc dacă ai inima curată

Templul Dacic al Ursitelor. Un loc încărcat de mister, unde visele se îndeplinesc dacă ai inima curată
O grotă cu cinci încăperi și un turn înalt de 10 metri a fost numit Templul Dacic al Ursitelor. De fapt, nimeni nu știe cine a săpat aici. Localnicii spun că este un loc unde se întâmplă fenomene paranormale. Însă, dacă mergi cu inima curată, ți se îndeplinesc visele.

Grota săpată la poalele dealului de la Şinca Veche este împodobit de icoane, iar aici candelele nu apucă să se stingă niciodată. Legendele locului spun că aici au avut loc fenomele paranormale, vise premonitorii şi tot felul de viziuni.

Templul Dacic al Ursitelor. Aici, visele se îndeplinesc, dacă ai inima curată

Templul Dacic al Ursitelor este un loc straniu, dar impresionant. Nu se ştie cine a săpat cinci încăperi aici. Înăuntru este o biserică rupestră, cu două altare şi un turn înalt de 10 metri, prin a cărui deschidere se vede cerul. Locul este împodobit de icoane, iar aici candelele nu apucă să se stingă niciodată.

Legendele locului spun că aici au avut loc fenomene paranormale, vise premonitorii şi tot felul de viziuni. Unii care l-au vizitat susţin că în acest loc visele se îndeplinesc, dacă ai inima curată şi plină de dorinţă. Important este să fiţi aşezaţi în turnul de unde se vede cerul. Ei spun că aici și iarba creşte altfel şi face minuni.

Unii spun că aici se aud, în preajma unor sărbători mari, coruri parcă venite din cer, care încântă auzul. Totuși, se auzeau vocile foarte clar şi muzica era bisericească, nu s-au putut distinge cuvintele. Sătenii din Şinca Veche sunt convinşi că templul are puteri miraculoase. Spre întărirea misterului, se spune că pe fotografiile care se fac aici apar sfere albe, invizibile în momentul fotografierii.

La Şinca Veche oamenii vin pentru legendele care spun că este binecuvântat de Dumnezeu şi este un loc aparte, plin de o energie diferită şi pozitivă.

Fenomene paranormale în Templul Ursitelor

Un reporter a ziarului „Monitorul de Braşov” a venit, în 1996, la Templul Ursitelor pentru a realiza un material jurnalistic. El a avut supriza să constate că aparatul său de filmat se oprea şi pornea înregistrarea după „bunul său plac”.

La vizionarea materialului, au putut fi observate imagini pe care la momentul filmării cei prezenţi în peşteră nu le văzuseră. Imaginile filmate înfăţişau sfere de lumină şi o siluetă îmbrăcată în veștmânt de culoare închisă.

Satul Şinca se află la câţiva kilometri de Perşani, în străvechea Ţară a Făgăraşului, la 45 de kilometri de Braşov. Drumul până acolo este de o frumuseţe încântătoare.

La Şinca Veche oamenii vin pentru legendele care spun că este binecuvântat de Dumnezeu şi este un loc aparte, plin de o energie diferită şi pozitivă. Biserica rupestră se află la circa doi kilometri de localitatea Şinca Veche.

Lăcaşul este cunoscut și sub alte nume, „Mănăstirea Săpată în Piatră”, „Templul de la Şinca Veche”, sau „Templul Dorinţelor”. Oamenii care vin aici vor să se reculeagă și speră că li se vor îndeplini dorințele.

Se bănuieşte că ar avea o vechime de 7.000 de ani şi orgini dacice, poate chiar mai vechi. Versiunea acceptată şi cea mai des întâlnită ar fi anul 1742, timp în care bisericile ortodoxe erau interzise. Surprinzătoare este prezenţa a două altare existente în lăcaşul rupestru, care indică originea sa precreştină.

Turnul bisericii a fost ridicat în gresia moale şi seamănă cu o turlă fără acoperiş, unde razele de lumină răzbat direct în altar. Localnicii spun că, de fapt, pe acolo coboară energiile din cer şi că, undeva sub pământ, ar exista un tunel de comunicare până la Cetatea Râşnovului. Aici au fost descoperite simbolul asemănător lui Yin şi Yang, precum şi Steaua lui David – ceea ce le-a dat de gândit arheologilor.

Templul Ursitelor a fost degradat în timp de miile de vizitatori rău intenţionaţi, care s-au apucat de scrijelit pereţii, lăsându-şi amprenta că au trecut pe acolo, de genul „Mimi plus Titi egal Love”.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre