Forma corpului îți arată ce ar trebui să mănânci. Unde acumulezi mai repede grăsimea

Forma corpului îți arată ce ar trebui să mănânci. Unde acumulezi mai repede grăsimea
Deși pare de necrezut, forma corpului îți arată de fapt ce alimente ar trebui să mănânci, dar și ce să eviți.

Fiecare organism stochează grăsimile în mod diferit, deci trebuie să scape de celulită tot în mod diferit. E timpul să afli cum trebuie să abordezi silueta sub formă de măr, cea sub formă de pară și cea care amintește de piramida inversată. Află, mai jos, ce trebuie să mănânci și ce trebuie să excluzi din dieta ta, pentru a pierde din greutate în mod individual, în funcție de forma corpului.

Silueta Măr

Se deosebește prin acumularea de grăsime în special în zona burții. Este caracterizată prin picioare și brațe destul de slabe și riscuri mari, legate de sănătatea organelor interne în cazul excesului de grăsime depozitat pe burtă.

Pofte alimentare caracteristice: alimente bogate în amidon sau zahăr, sucuri, cofeină.

Cum răspunde organismul la o dietă incorectă: lipsă de energie în special în orele dimineții și după prânz.

Hormon care trebuie urmărit: insulina. Cheia pierderii în greutate, a acestui tip de organism, constă în reglarea nivelului de zahăr în sânge.

Ce trebuie să mănânci. Începe prin a consuma alimente compuse din proteină pură: carne de pui, mușchi de vită, de porc și pește, compltându-le cu grăsimi sănătoase din ouă, nuci, avocado, semințe, ulei de cocos, ulei de măsline și brânză. Include în alimentație și multe verdețuri: spanac, varză, pătrunjel etc!

Limitează: carbohidrații, amidonul și fructele de pădure, care au un indice glicemic nerecomandat.

Elimină: cafeaua sau băuturile cofeinizate, întrucât dereglează nivelul de cortizol și insulină. Elimină băuturile pentru sportivi, batoanele energizante și iaurturile îndulcite.

Forma corpului îți arată ce să mănânci. Silueta Pară

Tinde să depoziteze grăsimile în special pe șolduri și coapse. Vorbim despre un tip de grăsime subcutanată (nu viscerală), depozitată în special în zona posteriorului. Partea superioară a acestei siluete pare a fi mai mică, cu puțin exces de grăsime pe brațe și la piept. Persoanele cu o astfel de siluetă pierd din greutate destul de greu, pentru că mobilizarea acestei zone este dificilă. Este posibil să manifeste și anumite disfuncții legate de nivelul de estrogen din sânge. Prin anumite alimente, însă, acesta poate fi normalizat, iar organismul va pierde în greutate.

Pofte comune: lactate bogate în grăsimi, deserturi

Cum răspunde organismul la o alimentație incorectă: foame neobișnuită între mese și seara, după cină.

Hormonul care trebuie urmărit: estrogenul. Un nivel incorect de estrogen dezechilibrează și alți hormoni, în special progesteronul.

Ce trebuie să mănânci: începe prin a consuma multe fructe și legume bogate în fibre. Suplimentează dieta cu ovăz, quinoa, hrișcă și orez brun. Include cantități mici de proteine slabe și grăsimi curate.

Elimină: lactatele cu multe grăsimi (brânză, smântână), proteinele non-organice și carnea, cofeina, alcoolul, tofu.

Silueta Piramidă Inversată 

Acest tip de corp se caracterizează prin umeri lați și siluetă conică spre talie și șolduri. Partea superioară se deosebește printr-o cantitate mare de masă musculară. Grăsimea se depozitează pe piept, partea anterioară a brațelor și la nivelul liniei sutienului.

Pofte comune: alimente sărate, grase și cu preparare rapidă; alcool.

Cum răspunde organismul la o dietă incorectă: nivel scăzut de energie și scăderea tonusului în special spre seară.

Hormonul de urmărit: cortizolul. Un nivel ridicat de cortizol perpetuează creșterea în greutate.

Ce trebuie să mănânci: bazează-te pe glucidele complete din ovăz, orez brun și hrișcă, completându-le cu un nivel scăzut de grăsimi, sucuri proaspete, verdețuri și fructe bogate în fibre.

Elimină: carnea care se digeră greu, snacks-urile, batoanele cu proteine și băuturile care conțin cofeină.

Silueta Clepsidră

Acumulează grăsimile în special în zona feței, pieptului și a brațelor, după care – în zona genunchilor și a gleznelor. Prezintă un aspect moale și rotund.

Pofte comune: lactate, carbohidrați, dulciuri.

Răspuns la o dietă săracă: retenție de apă și congestie.

De urmărit: glanda „maestru”, pituitară – cel mai important factor de influență în funcționarea celorlalte glande. Influențează nivelul de cortizol, insulină și hormonii produși de tiroidă.

Ce să mănânci: începe prin a consuma multe fructe și legume crude, dar și cereale integrale. Include zilnic câte o porție de proteine slabe și condimentele.

Limitează: carnea grasă, carbohidrații rafinați și prelucrați.

Elimină: băuturile cofeinizate, lactatele, carbohidrații rafinați și dulciurile.

Foto: Facebook

Cel mai urmărit umorist de pe net s-a combinat cu o topmodelă. Primele poze împreună

Recomandarile noastre