Friptură de pui fraged cu sos de prune și scorțișoară. Reţeta lui Vlăduţ

Friptură de pui fraged cu sos de prune și scorțișoară. Reţeta lui Vlăduţ
Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, ne îmbie cu o rețetă de friptură de pui cu sos de prune și scorțisoară, plină de gust și miresmele toamnei bogater și frumos colorate.

Nu trebuie să așteptați toamna pentru a prepara această rețetă de Friptură de pui fraged cu sos de prune și scorțișoară. Reţeta lui Vlăduţ este fabuloasă. Iar prunele se găsesc în hipermarketuri.

Ingrediente pentru riptură de pui fraged cu sos de prune și scorțișoară

1 pui fraged( cocoșel de munte)

sare și piper

ulei

2-3 foi de dafin

1-2 smochine

1-2 prune mari, de masă

Pentru sos de prune:

1 kg prune mari, de masă

750 ml vin roșu

2-3 batoane de scorțișoară

250 gr zahăr brun

50 gr unt

Mod de preparare

Puiul fraged se masează cu ulei, se condimentează cu sare și piper și se înfășoară în hârtie de copt împreună cu o smochină și o prună, tăiate, pentru a-și degaja aromele. Apoi se înfășoară în folie de aluminiu și se dă la cuptor pentru 40-50 de minute la 200 de grade. Apoi, se îndepărtează folia și hârtia, se așază în tavă de jur împrejur foi de dafin și se mai lasă puiul la cuptor pentru 15 minute. În ultimele 5 minute se glazurează cu puțină miere diluată cu puțină apă.

Între timp, se prepară deliciosul sos de prune cu scorțișoară. Se pune zahărul la caramelizat într-o tigaie antiaderentă, iar când este topit, se adaugă vinul. Se adaugă și 3-4 batoane de scorțișoară și se lasă să fiarbă până se evaporă alcoolul. Apoi, se adaugă prunele tăiate în jumătăți și fără sâmburi, cu partea decupată în jos. Se lasă să fierbă până acestea își degajă bine aroma în sos, aproximativ 30 de minute. la final de fierbere, se adaugă și un cub de unt, pentru cremozitate.

Friptura de pui fraged se servește glazurată cu deliciosul sos de prune cu scorțișoară, dar și cu câteva prune alături.

Sursa: Chefi la cuțite

De ce s-au despărțit Jennifer Lopez și Ben Affleck

Recomandarile noastre