O gustare dulce, sănătoasă și care se face rapid: Fursecuri cu musli și ciocolată

O gustare dulce, sănătoasă și care se face rapid: Fursecuri cu musli și ciocolată
Acestea sunt, de departe, unele dintre cele mai crocante şi bune fursecuri. Nu se lăţesc deloc la copt, nici nu cresc foarte mult, dar le veți ronţăi toată ziua cu plăcere.

Dacă nu le-ați preparat  până acum, merită să vă lăsați inspirați de rețeta Lianei Sabău  publicată pe blogul său, Pe masa din bucătărie. Aceste fursecuri cu musli și ciocolată sunt așa de bune încât vor deveni rapid preferatele întregii familii. În plus, pentru copiii pofticioși, sunt o alternativă dulce mult mai sănătoasă. Nu în ultimul rând, trebuie să știți că această rețetă delicioasă de fursecuri cu musli și ciocolată se prepară ușor și rapid. Prepararea fursecurilor poate fi chiar o activitate de făcut împreună cu cei mici.

Ingrediente pentru fursecuri cu musli și ciocolată

450 g făină,

150 g musli cu ciocolată Vitalis, Dr.Oetker,

200 g unt,

200 g zahăr,

2 ouă,

1 plic praf de copt,

2 pliculeţe zahăr vanilat,

100 g bănuţi de ciocolată

Mod de preparare

Pentru început, într-un bol, se freacă untul cu zahărul măcinat şi zahărul vanilat. Ideal e să apelați la un mixer electric. Pentru eficiență, păstrați  untul la temperatura camerei, cel puțin o oră înainte. Se adaugă pe rând câte un ou, până se încorporează în crema de unt. Mai apoi, se cerne făina împreună cu praful de copt, se adaugă cerealele şi bănuţii de ciocolată.

Se amestecă întreaga compoziție cu mixerul la viteză mică, până se încorporează toate ingredientele, dar nu prea mult, ca să nu se spargă bănuţii de ciocolată. În final, fursecurile sunt mult mai apetisante dacă păstrează bucățile consistente de bănuți de ciocolată. Odată preparată compoziția, luăm cu lingura sau cu mâna bucăţi de aluat şi le facem rondele. Le așezăm la distanță pe o hârtie de copt, în tavă.

Lăsăm fursecurile cu musli și ciocolată să se coacă  timp de 10 – 15 minunte la 180 de grade Celsius în cuptorul preîncălzit, apoi le scoatem şi le lăsăm la răcit. Aceste delicioase fursecuri cu musli și ciocolată se pot păstra în cutii metalice sau borcane cu capac etanş, mai multe zile.

Sursa: Pe masa din bucătărie