Simona Ionescu / Redactor Șef

Fusilli cu somon și mazăre

Fusilli cu somon și mazăre
Iancu Adrian, concurent în sezonul 8 Chefi la cuțite, a venit în fața celor trei jurați cu o rețetă simplă de paste cu somon și mazăre cu care a sperat să treacă mai departe. Rețeta lui merită încercată, mai ales că e ușor de pregătit.

Fusilli cu somon și mazăre o rețetă simplă și gustoasă de paste, perfectă pentru una dintre mesele principale ale zilei. Fusilli sunt o varietate de paste care au formă de tirbușon sau elicoidală. Cuvântul fusilli provine probabil de la fuso, deoarece în mod tradițional este „filat” prin apăsarea și rularea unei tije mici peste benzile subțiri de paste pentru a le înfășura în jurul său într-o formă de tirbușon.

Rețeta de fusilli cu somon și mazăre – Ingrediente

400 gr paste

50 gr unt

400 gr mazăre

200 gr cașcaval

2 bucăți de file de somon

sare și piper

Mod de preparare

Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Se trec prin jet de apă rece și se lasă să se scurgă într-o strecurătoare.

Între timp, se fierbe mazărea pentru 10 minute, în apă cu sare. Separat, somonul se presară cu sare și piper și se frige pe grătarul bine încins, câte 15 minute pe fiecare parte.

În final, se pun pastele într-o tavă unsă cu unt. Se adaugă mazărea și somonul desfăcut bucățele. Se presară piper și se adaugă cașcavalul ras. Se coc 15 minute în cuptor, la foc moderat, apoi se servesc calde.

Sursa: Chefi la cuțite

Freddy Mercury, printre cei mai buni căntăreți din istorie. S-a născut în Africa, în Zanzibar

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre