Simona Ionescu / Redactor Șef

Gata cu rinoplastia! Cum corectăm nasul fără o intervenție chirurgicală

Gata cu rinoplastia! Cum corectăm nasul fără o intervenție chirurgicală
Cu doar câțiva ani în urmă, dacă voiai un nas mai mic sau mai drept puteai să faci o rinoplastie sau...nu aveai alte opțiuni. Dar odată cu dezvoltarea injectărilor de substanțe precum acidul hialuronic, a apărut o nouă tehnică, capabilă să-ți transforme înfățișarea în mai puțin de 15 minute, toată operațiunea fiind non-chirurgicală.

Lucrând cu aceleași substanțe de acid hialuronic utilizate pentru injectarea buzelor și obrajilor, un medic poate corecta curbele și umflăturile, făcând nasul să pară mai mic (chiar dacă din punct de vedere tehnic devine mai mare). 

Chirurgul cosmetician creditat pentru inventarea tehnicii este Alexander Rivkin, deși sute de chirurgi plasticieni și dermatologi oferă acum serviciul în toată lumea. Fotografiile de înainte și după sunt atât de incredibile încât s-ar putea să credeți că „modificarea nasului” este „prea bună pentru a fi adevărată” – o fabulă de pe Instagram. Dar nu este. 

Temporar sau permanent – este alegerea ta

Majoritatea „materialelor de umplutură” cosmetice sunt temporare. Injecțiile durează între trei luni și doi ani, în funcție de tipul pe care îl alegeți, înainte de a se dizolva încet (de exemplu, substanța de acid hialuronic se dizolvă în timp). De obicei, oamenii sunt sceptici cu privire la fugacitatea procedurii – de ce o faci  dacă va trebui să o întreții mereu? 

„Volumul obținut durează un an și jumătate și are un aspect reversibil și natural, înainte de a trece la un material de umplutură permanent. Odată ce s-a dizolvat, folosesc Bellafill, un material de umplutură permanent”, spune Alexander Rivkin.

În timp ce vă puteți corecta nasul folosind substanțe care se vor absorbi în timp, într-o sesiune de 15 minute, Bellafill (un injectabil pe bază de colagen utilizat în mod obișnuit pentru tratarea cicatricilor acneice) oferă rezultate care vor dura ani, după trei sesiuni de injectare.

Vergeturile: cum și de ce? Ce ne comunică pielea și cât de normal este să le avem?

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre