Simona Ionescu / Redactor Șef

Bancul zilei. Dezamăgirea este, atunci când mergi seara pe stradă, în urma ta merge Ion, iar la orizont…

Bancul zilei. Dezamăgirea este, atunci când mergi seara pe stradă, în urma ta merge Ion, iar la orizont…
Începeți ziua cu zâmbetul pe buze! Am decis să înlocuim Horoscopul cu unu-două bancuri care să vă dea o stare de bine pentru toată ziua. Dacă știți bancuri bune, puteți să ni le trimiteți pe adresa de mail redactie@retetesivedete.ro.

Ioane, mă, Ioane, te sun drept de la Ontario, mă!

– Așe, mă, Vasile, no care-i baiul?

– Mă Ioane, zic c-am auzit că Băsescu și-o dat demisia, mă, cum o fo’ treaba asta?

– Chestie mare ce-o fost, mă Vasile! S-o trezit într-o nămiază și-o vorbit ca la război, la radiou, tulai Doamne! O zis că nu-l mai rabdă inima să vadă țara ruinată, mă Vasile, că el mere și că toți piscoșii, zăluzii și floașterii să meară numaidecât cu el.

– Așe, și?

– No, și duși or fost, mă Vasile. Duși în cârca !

– Ține-i strânși, Doamne! Și cine o rămas să cârmească țara?

– Cum cine, Vasile? Regele nost’! Țara e curată și mintenaș se rumenește iară ca o pâinișoară. Și toți merem la lucru ca la horă. Și când e horă, apăi ne-aud și țările vecine, de se minunează și-acuș mi-e că dau buzna peste noi!…

– Mă Ioane, tu-ți bați joc de mine!

– No, măi Vasile, dară cine-o început primul?!…

________________

– Vasile, ce este dezamăgirea?

– Dezamăgirea este, atunci când mergi seara pe stradă, în fața ta merge o fata frumoasă, iar când să te apropii de ea, apare un autobuz, se urcă și pleacă.

– Bravo, Vasile.

Ion, ce este dezamăgirea?

– Dezamăgirea este, atunci când mergi seara pe stradă, în fața ta merge un băiat frumos, iar când să te apropii de el, apare un autobuz, se urcă și pleacă. Hmmm…

– Bula, ce este dezamăgirea?

– Dezamăgirea este, atunci când mergi seara pe stradă, în urma ta merge Ion, iar la orizont nu se vede niciun autobuz…

________________

Ion se întoarce din Africa de Sud. Gheorghe îl întreabă:

– No, Ioane, da’ cum îi cu apartheidul cela?

– D’apoi cum să fie, mai Gheorghe? Bunăoară, să zicem că meri pe drum și din față vine un negru.

Negrul da sa treacă pe lângă tine si tu nu-l lași. Negrul dă să treacă prin dreapta, te dai și tu în dreapta. Dă să treacă prin stânga, te dai și tu în stânga. Ş’apoi pe unde ar vrea el sa treacă, tu numa’ nu-l lași și nu-l lași, no.

După o vreme, negrul iți spune: „No, domnu’ alb, rogu-te frumos, lasă-mă si pe mine sa merg în drumul meu. ” Ş’atunci tu numa’ te uiți urât la el si-i spui: „No, meri în mumă-ta de bozgor!”.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre