Iarna aceasta încearcă ficăței, pipote și inimioare la garniță. Un deliciu țărănesc care nu trebuie să lipsească din cămară – Rețetă

Iarna aceasta încearcă ficăței, pipote și inimioare la garniță. Un deliciu țărănesc care nu trebuie să lipsească din cămară – Rețetă
Dacă până acum ați mâncat doar carne la garniță, a venit momentul să încercați ceva nou: ficăței, pipote și inimioare la garniță.

Toamna e momentul în care gospodinele se întrec în rețete care de care mai apetisante. Ce spuneți de ficăței, inimioare și pipote la garniță?

Iarna aceasta se poartă ficăței, pipote și inimioare la garniță. Un deliciu țărănesc care nu trebuie să lipsească din cămară

Pentru a obține această minunată rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 2 kg de organe de pasăre (ficat, inimi, pipote), 1 linguriță cu sare, un vârf de cuțit de piper, un vârf de linguriță cu cimbru uscat, o frunză de dafin, 2-3 căței de usturoi, untură cât să acopere toate produsele.

Pentru ca preparatul să aibă un gust minunat, bunicile înăbușeau organele pe plită, la foc mic, în ceaun din tuci sau o cratiță din lut. Peste toate organele se va pune puțin piper, sare, dar și piper boabe sau un vârf de cuțit de ardei iute, frunze de dafin, usturoi și cimbru. Ulterior adăugați și untură și aveți grijă să fie destulă cât să le acopere.

Cum se păstrează preparatul

Acoperiți cratița cu un capac și puneți la cuptor pentru 15 minute, până untura se va topi, apoi focul se va reduce la minim. Vor fi gata după trei-patru ore. Verificați din când în când cu furculița. Când sunt gata, se vor scoate din cuptor. Serviți o porție alături de o mămăliguță, mujdei și usturoi și restul puneți pentru iarnă.

În acest sens, alegeți borcane sau folosiți garnița. Turnați deasupra utura caldă de pasăre sau porc. Scuturați ușor borcanul, ca să nu se formeze bule de aer. E bine să nu păstrați preparatul mai mult de trei-patru luni. Când le veți scoate din untură, se încălzesc, apoi se folosesc simple, sau în mâncare. Din ficăței, pipote și inimioare puteți să preparați și pate de ficat sau un drob extraordinar, folosind ceapă, verdeață și ouă.

Sursă foto: gina badea