Imagini copleșitoare cu Christina Applegate la ceremonia de pe Walk of Fame: „Nu suport prea mult timp…”

Imagini copleșitoare cu Christina Applegate la ceremonia de pe Walk of Fame: „Nu suport prea mult timp…”
Îndrăgita actriță si-a făcut prima apariție după ce a făcut public faptul că are  diagnosticul de scleroză multiplă. Ea a participat la ceremonia ce i-a fost dedicată pe Walk of Fame.

Christina Applegate a avut prima apariție publică de când și-a anunțat diagnosticul de scleroză multiplă, pentru a-și accepta steaua pe Hollywood Walk of Fame. Vedeta în vârstă de 50 de ani a venit desculță și sprijinindu-se într-un baston la ceremonia de la Los Angeles. Colegii de platou Katey Sagal și David Faustino au fost invitați, lăudând-o pe actriță înainte ca creatorul „Dead to Me”, Liz Feldman, și vedeta Linda Cardellini să-și onoreze și ei colega.

Amintim că după ce Christina Applegate și-a primit diagnosticul, în vara anului 2021, producția celui de-al treilea și ultim sezon din „Dead to Me” a fost oprită timp de aproximativ cinci luni, astfel încât actrița să poată începe tratamentul. Ulterior, filmările au fost reluate și încheiate, cu mici modificări pentru ca vedeta să poată aparea. Ea a folosit pe toată durata filmărilor un scaun cu rotile pentru a se deplasa pe platou.

„O prietenă pe viață”

Orașul Los Angeles ia oferit lui Applegate o placă de recunoaștere, iar data de 14 noiembrie a fost declarată Ziua Christinei  Applegate la Hollywood. La ceremonie, Sagal, 68 de ani, a evidențiat puterea lui Applegate.  „Te apleci, dar nu te rupi.  Umilința și ireverența ta ne permit tuturor să ne aplecăm cu tine”, a spus Sagal.

Feldman, în vârstă de 45 de ani, a numit-o „leoaică” pe platoul de filmare, și a amintit că, în ciuda condiției sale, a avut în permanență grijă de colegii ei.  Cardellini, în vârstă de 47 de ani, a explicat a decis să joace în serialul lor de succes Netflix, „Dead to Me”, deoarece Applegate era în distribuție.

„Ceea ce nu mi-am dat seama atunci era că era pe cale să-mi fac un prieten pe viață.  Christina este o persoană frumoasă, pe dinăuntru și pe dinafară”, a a spus ea, amintindu-și modul în care actrița originară din California a susținut-o în vremuri grele.  Ea a numit-o pe Applegate „un prieten extrem de loial, cinstit și generos”, care „te va face mereu să râzi”.

Christina Applegate, desculță și în baston pe covorul roșu

Applegate, care a apărut desculță la ceremonie, a fost asistat pe podium de Sagal, în timp ce se sprijinea în baston. Vedeta a recunoscut că, din cauza bolii, nu poate sta prea mult timp în picioare. Și nici nu poate purta încălțăminte. „Nu suport prea mult timp, așa că o să le mulțumesc oamenilor cărora chiar trebuie să le mulțumesc”, a spus ea, înainte să își transmită recunoștința către familie și agent.

Actrița  a lăudat-o pe fiica sa, Sadie, în vârstă de 11 ani, pe care o are cu soțul ei Martyn LeNoble.  „Cea mai importantă persoană din această lume este fiica mea.  Sunteți importanți pentru mine mult mai mulți decât știți… Sunt binecuvântată în fiecare zi cu voi”, a mai punctat Christina Applegate. Apoi, Applegate și-a dat seama că nu a vorbit despre diagnosticul ei de scleroză multiplă și a făcut o glumă rapidă când și-a încheiat discursul.  „Apropo, am o boală.  Nu ați  observat?  Nici măcar nu port pantofi.  Ar trebui să râdeți de asta”, a spus ea.

Colecție de bastoane la 50 de ani

Applegate, care, după ce a început tratamentul pentru boala sa s-a îngrășat mult, a sugerat, prin intermediul rețelelor de socializare, pe 27 octombrie, că urmează un eveniment special. Ea și-a prezentat deja începutul colecției de bastoane.

„Am o ceremonie foarte importantă”, a scris Applegate pe Twitter alături de o fotografie cu patru bastoane.  „Va fi prima dată de când am fost diagnosticată cu scleroză multiplă.  Bastoanele fac acum parte din noua mea normalitate.  Mulțumesc @neowalksticks pentru aceste frumuseți.  Rămâneți pe fază pentru a vedea care sunt cele mai bune pentru o săptămână plină de evenimente”, a menționat actrița.

Fosta regină Elisabeta, care, odată cu înaintarea în vârstă, a ajuns să aibă probleme de deplasare, avea și ea propria colecție de bastoane.

Vedeta din „Dead to Me” a dezvăluit publicului în august 2021 că a fost diagnosticată cu această boală cumplită cu câteva luni mai devreme. „Salut prieteni.  Acum câteva luni am fost diagnosticat cu SM, a scris Applegate pe Twitter la acea vreme.  Este ciudat.  Dar am fost susținută de oameni încât știu care au și această afecțiune. Este un drum greu.  Dar după cum știm cu toții, drumul continuă. Așa cum unul dintre prietenii mei care are SM a spus: Ne trezim și facem ceea ce trebuie. Și asta fac.  Deci, acum cer intimitate. Pe măsură ce trec prin chestia asta.  Mulțumesc xo.”

Applegate, diagnostice cumplite de-a lungul vieții

Amintim că Applegate a fost foarte deschisă cu privire la diferitele probleme de sănătate cu care s-a confruntat în trecut. Inclusiv cu lupta ei cu cancerul de sân în 2008. A trecut printr-o dublă mastectomie la vârsta de 36 de ani, după ce a fost testată pozitiv pentru gena BRCA. Apoi a suferit o intervenție chirurgicală preventivă pentru a-și îndepărta ovarele și uterul, în 2017.

„Dacă ești pozitiv la BRCA, este foarte posibil să faci cancer de-a lungul vieții, a explicat la acea vreme câștigătorea unui premiu Emmy, la emisiunea Today.  Primul lucru este să fii cu adevărat sârguincios cu ceea ce pui în corpul tău, în ceea ce privește ce fel de mâncare mănânci… Celălalt ucigaș mare este stresul.  Este un lucru greu de spus oamenilor, mai ales acum.  Trăim într-o perioadă bizară… (…) Am fost o persoană stresată.  Nu mai sunt.  Încerc să găsesc liniște în orice mi se întâmplă în viață.”

De altfel, vedeta din „Bad Moms” a fost, de asemenea, foarte implicată în activități de caritate după diagnosticul ei de cancer de sân, chiar și-a lansat propria fundație Right Action, în octombrie 2009. „Va oferi ajutor financiar femeilor cu risc ridicat care doresc să facă RMN.  Dacă nu aveți asigurare – ceea ce milioane de americani nu au – costul unei astfel de investigații este de 5.000 de dolari, așa că femeile aleg să nu facă acest test”, a spus Applegate pentru Us Weekly la acea vreme.  „Asta mi-a salvat viața și vreau să dau ceva înapoi în acest sens”, a mai adăugat actrița.

Sursa foto: Instagram