Formatul Dacing on Ice se bucură de un real succes la nivel internațional, fiind unul dintre cele mai bine cotate show-uri de prime-time din Marea Britanie și alte opt țări, precum Italia și Chile.
Nouă celebrități vor accepta provocarea Dancing on Ice – Vis în doi și vor patina în direct, în fiecare săptămână, cu partenerii lor profesioniști, încercând să impresioneze atât juriul, cât și telespectatorii. Ringul de dans al emisiunii va găzdui perechi hotărâte să arate că sunt în stare să muncească până la epuizare pentru a oferi dansuri memorabile pentru vise ce merită a fi împlinite.
Săptămânal, fiecare cuplu va ridica spectacolul la un alt nivel printr-o rutină care va impune atât mișcări de bază ale dansului pe gheață, cât și elemente artistice. Muzică, culoare, costume fabuloase și rutine de dans spectaculoase, toate acestea vor face parte din emisiunea concurs Dancing on Ice – Vis în doi.
Dancing on Ice, un show lansat de britanici în 2006
Dancing on Ice este un reality show de televiziune britanic, lansat în anul 2006. Serialul prezintă celebrități și partenerii lor profesioniști care patinează artistic în fața unui juriu format din vedete. Patinajul artistic este un sport de iarnă, olimpic, care constă în executarea de elemente specifice precum sărituri, piruete ș.a. sincronizate ca și dans, pe o suprafață acoperită de gheață. Această disciplină poate fi asemuită cu baletul pe gheață.
Istoria patinajului artistic în România
În România, patinajul este practicat începând cu a două jumătate a secolului al 19-lea, pe gheața lacurilor din localitățile de reședința. Se știe că în 1874 membrii „Asociației de patinaj” din Cluj au participat la primul concurs public. După 1910, în țara noastră patinajul a atras tot mai mulți adepți,fiind organizate inclusiv „serbări pe gheață”.
Din decembrie 1912, anul înființării „Federației Societăților Sportive din România”, a fost constituită și o „Comisie a sporturilor de iarnă”, iar zece ani mai târziu, în București, a fost organizat primul concurs al „Cercului atletic bucureștean”. În același an s-a înființat și prima „Comisie de patinaj”, cea care a jucat rolul unei federații naționale de patinaj. În 1924 a. fost organizat un campionat regional, în localitățile: București, Brașov și Cluj, iar ulterior, la București, primul campionat național de patinaj artistic.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook