Sarailie este o altfel de baclava, chiar dacă gustul este asemănător, i se dă o altă formă ce o face mai deosebită. Este un desert cu tradiție pe care nu-l poți refuza!
Sarailie. Un desert cu tradiție pe care nu-l poți refuza – Ingrediente
400 gr foi fine de plăcintă
250 gr de nuci
100 gr fistic crud
250 gr unt
500 gr zahăr
750 ml apă
1 lamaie
100 gr pesmet
100 ml ulei
Mod de preparare
Se desfac foile de plăcintă și se grupează câte 4-6 foi și se ung între ele cu unt topit. Se presară miezul de nucă tocat mărunt, la blender și amestecat cu pesmet, apoi se rulează ușor încrețite și se așază rulourile în tava unsă cu ulei. Se taie rulourile în bucăți de 4-5 cm lungime și se dau la cuptor la foc mediu pentru 30-25 de minute.
Între timp, se prepară siropul pentru sarailie. Se fierbe apa cu zahărul și coaja de lămâie până se topește zahărul și siropul devine mai consistent. Se lasă la răcit până se scoate tava din cuptor. Siropul se toarnă rece peste rulourile de sarailie fierbinți și se lasă așa până se răcesc, apoi se dau la frigider. Sunt delicioase dacă sunt perfect răcite. Se mai presară pe deasupra puțin pesmet și fistic mărunțit.
Sursa: Chefi la cuțite
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook