Incredibila poveste a celei mai temute femei din Gestapo, numită „Hiena nazistă”

Incredibila poveste a celei mai temute femei din Gestapo, numită „Hiena nazistă”
Surprinzător sau nu, nu Hitler a fost cel de care se temeau cel mai mult soldați aliați în cel de-al Doilea Război Mondial, ci o femeie. E vorba de Violette Morris, supranumită „Hiena nazistă”.

Povestea de viață a celei care a speriat Gestapo-ul este uluitoare. De la o sportivă exemplară a ajuns spion.

Violette Morris a văzut lumina zilei pe data de 18 aprilie 1893 la Paris iar în copilărie și adolescență a studiat la o mănăstire din orașul Huy. La doar câteva zile după începerea Primului Război Mondial, s-a căsătorit. Dintotdeauna, Viollette a fost îndrăgostită de mașini, iar perioada celor mai grele lupte, bătălia de la Somme și cea de la Verdun, a fost responsabilă pe ambulanță,

Făcea lupte greco-romane

Împătimită a sportului, a practicat arunacarea discului și a greutăților, tirul cu arcul, ridica altere, făcea lupte greco-romane, juca tenis, făcea echitație și nu în ultimul rând boxa cu bărbații, câștigând multe meciuri. Dar cea mai mare pasiune a ei au fost cursele de mașini, în anul 1927 fiind fericita câștigătoare a cursei Bol d’Or. Istoria spune că pentru a încăpea cât mai bine în mașinile de curse a recurs chiar și la îndepărtarea sânilor.

Era bisexuală

În anul 1923 a divorțat de soțul ei și din acel moment nu s-a mai ferit să-și arate bisexualitatea. Ea obișnuia să se îmbrace ca bărbații și fuma trei pachete de țigări pe zi. Grație talentului său, a fost remarcată de Federația Olimpică Franceză, dar pentru că avea un comportament greu de reprodus în cuvinte nu i s-a permis să participle la Jocurile Olimpice din 1928. A fost o mare lovitură primită, iar după acest lucru a falimentat și atelirul de reparații auto.

Ce a făcut pentru Hitler

La sfârșitul anului 1935, Violette a fost de agenția de informații SS nazistă, Sicherheitsdienst și invitată de onorare la Olimpiada de la Berlin din 1936. A fost recrutată ca spion și i-a oferit lui Hitler cele mai bune informații, ba chiar și hărți ale Parisului.

Grație ei, spun sursele, acesta a putut să invadeze Franța în anul 1940. Pentru că metodele sale de a interoga pe cineva erau sub orice critică a fost numită „Hiena nazistă” și „Hiena Gestapoului”, fiind foarte pricepută în arestarea, interogarea și torturarea compatrioților ei.

Nimeni nu i-a revendicat cadavrul

În aprilie 1944, atacatorii au așteptat-o pe un drum de țară și au tras rafale de mitralieră în mașină ei. Alături de ea se aflau și un cuplu de simpatizanți ai naziștilor, francezi de origine și doi copii. Câteva luni a stat cadavrul lui Violette la morgă și nimeni nu l-a revendicat. Într-un final, a fost îngropată în cimitirul oamenilor străzii, într-un mormânt nemarcat.

Recomandarile noastre