Simona Ionescu / Redactor Șef

Înghețată de casă pe băț, cu portocale

Înghețată de casă pe băț, cu portocale
Ne aflăm în mijlocul unui sezon în care ne bucurăm de un consum ridicat de portocale. Iar înghețata este întotdeauna binevenită, indiferent de temperaturile de afară. Așa că ce poate fi mai bun decât această înghețată pe băț, de portocale?

Rețeta ce urmează este probabil cel mai simplu mod de a face înghețată bună fără a folosi o mașină de înghețată. Dacă nu aveți forme pentru înghețată, puteți congela tuburile de înghețată într-un recipient potrivit și scoateți în schimb bile, cu lingura. Dar dacă aveți forme pentru acadele, vă recomandăm să le împodobiți cu un strat de ciocolată galbenă de Paște.

Ingrediente pentru înghețată pe băț cu portocale (suficiente pentru aproximativ 8 acadele)

Înghețata: 150 g lapte condensat dulce (½ cutie)

2 linguri de suc de portocale (nu ezitați să folosiți și niște coajă rasă fină de la portocală, dacă doriți, dar să provină de la un fruct bio)

2 ½ dl de frișcă bătută

Înveliș de ciocolată: 100 g ciocolată albă

3 linguri de ulei neutru

2-3 picături de esență/ulei de portocale (se poate omite, dar dă o aromă de portocală foarte bună)

câteva picături de colorant alimentar galben

Mod de preparare

Bateți frișca lichidă până devine o cremă. Se amestecă, separat, sucul de portocale și laptele condensat și se încorporează în frișcă (dacă amestecul este foarte lejer, se mai poate bate puțin pentru a-l face mai tare). Puneți apoi amestecul în forme de acadele și congelați acadelele peste noapte sau cel puțin 5 ore până când sunt complet înghețate. Nu uitați să atașați un băț, fiecărei forme.

Acoperirea cu ciocolată. Topiți ciocolata albă și amestecați cu uleiul până când ciocolata devine puțin mai lichidă și temperatura este de aproximativ 34 de grade Celsius. Este o idee bună să folosiți un recipient ușor îngust, pentru a evita răcirea rapidă. Scufundați pe rând, fiecare bucată de înghețată pe băț pe jumătate în ciocolată și așezați-le pe o tavă cu hârtie de copt. Puneți-le din nou în congelator timp de 10 minute, până când ciocolata se întărește. Apoi, stați la soare (dacă aveți noroc) și savurați o înghețată. Sau mai multe.

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre