Simona Ionescu / Redactor Șef

Al doilea palat ca mărime din lume. Secretele reședinței președintelui Indiei

Al doilea palat ca mărime din lume. Secretele reședinței președintelui Indiei
A fost nevoie de 17 ani pentru a fi finalizată construcția Rashtrapati Bhavan, reședința oficială a președintelui Indiei situată în New Delhi. Ce secrete ascunde unul dintre cele mai emblematice monumente din India.

Rashtrapati Bhavan, reședința oficială a președintelui Indiei include grădini, sală de ceremonii, grădini. Pentru construcția acesteia a fost nevoie de 700 milioane de cărămizi.

Pentru construcția palatului au fost evacuate peste 300 de familii

Puține spații rezidențiale oficiale ale șefului statului din lume vor egala Rashtrapati Bhavan în ceea ce privește dimensiunea și splendoarea sa.

Între anii 1911-1916, peste 300 de familii au fost evacuate din satele Raisina și Malcha, în temeiul „Legii din 1894 privind achiziția de terenuri”, eliberându-se astfel suprafața necesară pentru a începe construcția fantastică. Au fost însărcinați să lucreze doi arhitecți de renume ai vremurilor, Edwin Landseer Lutyens și Herbert Baker.

Se întinde pe 321 de acri, are patru etaje și 340 de camere

Reședința președintelui Indiei, al doilea palat din lume

Cei doi au început colaborarea în termini prietenoși, dar în timp Lutyens a considerat că Baker era mai preocupat să facă bani și să mulțumească guvernul, decât să realizeze un design arhitectural bun.

Rastrapati Bhavan se întinde pe 321 de acri are patru etaje și 340 de camere. Acesta include grădini, muzeu, sală de ceremonii, spații deschise mari, reședința gărzilor de corp și a personalului etc.

Specialiștii spun că doar sala de banchet poate găzdui 104 oaspeți. Aspectul cel mai proeminent și distinctiv al Rashtrapati Bhavan este cupola sa care se suprapune peste structura sa.

Grădina are 159 de soiuri de trandafiri și 50 de soiuri de copaci

A fost nevoie de 17 ani pentru finalizarea sa, construcția fiind începută în 1912 și finalizată în 1929. La ridicarea acesteia au lucrat aproximativ 29.000 de oameni. Pentru reședința președintelui Indiei lucrează un efectiv de 750 de angajați, dintre care 245 sunt în Secretariatul acestuia.

Cu totul spectaculoasă este grădina Mughal, care se întinde pe 15 acri și este deschisă publicului în timpul Udyanotsav. Grădina are 159 de soiuri de trandafiri, 70 de tipuri de flori de sezon și 50 de soiuri de copaci.

În reședința președintelui se află și o statuie cu Buddha din secolul 4

Statuia lui Buddha, din secolul 4

În acest loc se găsește și o statuie a lui Gautam Buddha, care datează din secolul al IV-lea. Nivelul la care este ținută este același cu înălțimea Porții Indiei. În muzeul Gift se află scaunul de argint al regelui George al V-lea, care cântărește 640 de kilograme.

Palatul Rashtrapati Bhawan găzduiește și o colecție extinsă de artă, inclusiv picturi, sculpturi și artefacte care reflectă patrimoniul cultural al Indiei. Multe lucrări de artă au fost colecționate de președinții anteriori.

Construită inițial ca reședință a viceregelui în timpul dominației britanice, a devenit reședința oficială a președintelui Indiei după independența din 1947, simbolizând tranziția de la dominația colonială la o națiune suverană.

Sursă foto: www.quora.com

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri