Simona Ionescu / Redactor Șef

Cine a fost prima femeie de culoare din familia regală britanică. Meghan Markle nu e prima

Cine a fost prima femeie de culoare din familia regală britanică. Meghan Markle nu e prima
Acuzațiile de rasism împotriva Casei Regale ridică semne de întrebare. Totuși, familia regală a mai avut o femeie de culoare în interior, în urmă cu mult timp. Meghan Markle nu este prima.

Meghan Markle a lansat acuzații de rasism asupra familiei regale în cadrul interviului cu Oprah. Conform actriței, înainte ca Archie să se nască au avut loc discuții cu privire la ce culoare a pielii va avea acesta. Deși regina și prințul Philip au fost excluși de la bănuieli chiar de către prințul Harry, rămâne totuși întrebarea: cine a discutat despre culoarea lui Archie și în ce context? Însăși regina a anunțat că va face investigații. Cei ce sunt curioși să scotocească prin analele istoriei, vor descoperi că Meghan Markle nu este prima femeie de culoare din familia regală britanică. 

Descoperirea este cel puțin curioasă. Un istoric britanic a făcut chiar o paralelă între misterioasa doamnă și Meghan Markle. Se pare că cele două ar avea câte ceva în comun. Istoricul Priya Atwal a contrazis pe Twitter afirmația care spune că Meghan este prima femeie de culoare din familia regală. Acesta a amintit de prințesa Gouramma, o indiancă născută în 1841 și adoptată chiar de către regina Victoria. 

Cine a fost prințesa Gouramma, venită tocmai din India 

femeie de culoare familia regală
Prințesa Gouramma

Povestea începe cu Rajahul ținutului Coorg, tatăl Gourammei, care a venit alături de fiica sa în Marea Britanie în 1852. Rajahul avea în plan să recupereze averea familiei sale de la Compania Indiilor de Est. Însă înainte de asta, a rugat-o pe regina Victoria să-i adopte fiica, în ideea în care aceasta ar avea o viață mai bună. 

Regina Victoria a fost încântată de idee și a adoptat-o pe prințesă, oferindu-i toate beneficiile care veneau la pachet. Scopul reginei era de a învăța lucruri despre noile ei teritorii, dar și de a fi percepută ca o regină milostivă și deschisă la minte. Gouramma a devenit astfel prima persoană de origine indiană din familia regală britanică ce a fost botezată în religia creștină. Ceremonia a avut loc chiar la Palatul Buckingham, iar regina Victoria i-a fost nașă fetei și i-a dat numele ei, Victoria. 

Presiunea publică și finalul vieții 

Gouramma nu s-a putut adapta însă la viața în familia regală, căci presiunea asupra ei era enormă. Toată lumea se aștepta ca ea să devină o prințesă anglicană model. Regina îi interzisese să mai ia legătura cu familia ei naturală, căci se temea că ar putea să o devieze de la viața de bun creștin. Prințesa a avut nenumărate tentative de fugă, nereușite însă.  La fel ca și Meghan Markle, spune istoricul, prințesa uitată își dorea o viață liniștită și independentă, departe de rigorile regale. 

În ciuda presiunilor de a se mărita cu cineva „de rang înalt”, Gouramma s-a măritat cu un locotenent cu 30 de ani mai mare ca ea. A dat naștere unei fiice, Edith Victoria Gouramma Campbell, când avea doar 20 de ani. Gouramma a murit trei ani mai târziu de tuberculoză. Istoria i-a pierdut urma, așa cum și-a dorit. 

Urmașii prințesei uitate 

Fiica Gourammei, Edith, s-a măritat cu Henry Yardley, fiul lui Sir W. Yardley și au avut un băiat pe nume Victor. Acesta a emigrat în Australia. A murit însă tânăr, într-un accident de motocicletă în 1936. Conform unor descoperiri recente, se pare că Edith ar mai avut două fiice, ale căror urmași ar trăi în prezent în Australia. 

Foto: Facebook

Fiul lui Schwarzenegger a fost bodyguard. Ce mare vedetă a beneficiat de serviciile tânărului

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre