Simona Ionescu / Redactor Șef

Comoara de sub podea. A găsit teancuri de bani

Comoara de sub podea. A găsit teancuri de bani
Nu vindeți o casă veche până nu sunteți sigur că ați scotocit peste tot! Poate găsiți o comoară, așa cum a făcut un american. S-a ales cu mai multe teancuri de bani.

Uneori norocul vine de unde te aștepți mai puțin. Membrii unei familii americane din Massachusetts bănuiau că bunicul lor ar fi ascuns o cutie cu bani în locuință. Au căutat și au găsit o comoară.

Wille a scos din podea o cutie grea plină de bani

Comoara de sub podea. A găsit teancuri de bani

Comoara de sub podea este o poveste reală.  Un vânător de comori a fost angajat să scotocească locuința unei familii, înainte ca membrii acesteia să-și vândă lpropietatea.

Bănuiau că bunicul lor ar fi ascuns o cutie cu bani în locuință. Au căutat ani în șir, dar nu au găsit posibila ascunzătoare. Misterul comorii ascunse nu le dădea pace așa că au apelat la un specialist. Au angajat un vânător de comori care să cerceteze locuința.

Wille este a venit cu un detector de metale. Este pasionat de vânătoarea de comori și face asta de 10 ani. A fost intrigat de misterul presupusei comori și a început să își facă treaba.

Nu s-a înșelat. În locuință chiar se afla un cufăr cu bani. „Întotdeauna mă uit dincolo de informațiile pe care le am, căutând lucruri mici, neașteptate”, a explicat Wille, vânătorul de comori.

Wille a plecat într-o recunoaștere a casei și a observant că scândurile din pod au fost la un moment dat ridicate. Așa și-a dat seama că au mai fost căutări.

A găsit comoara într-o oră

Familia a căutat banii ascunși timp de mai mulți ani, dar lui Wille i-a luat o oră ca să găsească banii. El a povestit într-un videoclip postat pe YouTube că i-a luat aproximativ o oră să descopere cutia cu bani, cu ajutorul detectorului de metale.

„Practic, planul meu era următorul: dacă primeam un semnal de la detector îl marcam pe podea cu un creion. Apoi mă întorceam să fac o gaură și să strecor în podea camera endoscopică, pentru a vedea ce este acolo. Nu am vrut să scot plăcile, pentru că detectorul mi-ar fi putut indica orice fir metalic aflat sub podea”, a explicat bărbatul.

Wille a găsit un semnal puternic în colțul mansardei, a strecurat camera endoscopică în podea și și-a dat seama că în interior e ceva ce ar putea semăna cu o gaură de cheie.

Bărbatul a scos placa de podea și și-a dat seama că în interior exista o cutie, acoperită de o altă bucată de lemn. Așadar, cutia nu putea fi văzută cu ochiul liber, prin fisurile podelei.

Wille a scos din podea o cutie grea plină de bani. Familia nu avea o cheie pentru cutie, așa că Wille a dechis-o folosind un ciocan.

În interior se aflau teancuri de bani de câte 500 de dolari. În total, în cutie se aflau 46,000 de dolari. Banii erau datate cu anii 1934, 1935, and 1950 și 1958.

„Este uimitor. Cred că toți au fost surprinși de decoperire”, a spus Wille. El a numit această experiență din casa familiei din Massachusetts „cea mai interesantă descoperire de până acum”. Sursa: boston.com


Cum au dispărut 5 miliarde de dolari din seiful lui Hitler. Averea pierdută a dictatorului

Legendele din Capela Rosslyn. Unul dintre misterioasele locuri din Marea Britanie

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre